Εκπαιδευτικές οργανώσεις : Μη αποδεκτές οι αποφάσεις του Υπουργικού, αναξιόπιστος συνομιλητής ο Χαμπιαούρης

 


Τουλάχιστον απαράδεκτες, προκλητικές και άρα μη αποδεκτές είναι οι αποφάσεις που έλαβε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο «σχετικά με τον δήθεν εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού έργου στο Δημόσιο Σχολείο» αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ ΟΛΤΕΚ.imagew

«Θεωρούμε ότι ούτε από την πολιτεία και την κοινωνία πρέπει να γίνουν ανεκτές και αποδεχτές τέτοιες αντιδημοκρατικές, ετσιθελικές και προκλητικές αποφάσεις, οι οποίες τεχνηέντως δεν ξεκαθαρίστηκαν επίσημα μέσα από τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις τους, αποφάσεις που, δυστυχώς, δεν αφήνουν οποιοδήποτε περιθώριο συζήτησης», σημειώνουν οι συντεχνίες.

Προσθέτουν ότι «οι πιο πάνω αποφάσεις λήφθηκαν μονομερώς, χωρίς να προηγηθεί ο ενδεδειγμένος και νομοθετικά ρυθμισμένος θεσμικός διάλογος σε οποιοδήποτε στάδιο».

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αναφέρουν ότι «ανά παγκόσμια πρωτοτυπία φιμώνονται οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, οι οποίες παραγνωρίζονται προκλητικά και παράνομα».

Επίσης, «το Δημόσιο Σχολείο διαλύεται εκούσια από τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, με αποφάσεις που πλήττουν πρωτόγνωρα την παρεχόμενη εκπαίδευση στα παιδιά και την αποκλειστική ευθύνη φέρει η παρούσα Κυβέρνηση».

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ως πρώτη αντίδραση αποφάσισαν «την άμεση διακοπή οποιασδήποτε επαφής με τον συγκεκριμένο Υπουργό και το Υπουργείο Παιδείας, και θεωρούν τον Κώστα Χαμπιαούρη αναξιόπιστο συνομιλητή».

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ προχωρούν στη σύγκληση έκτακτης κοινής συνεδρίας των Κεντρικών Διοικητικών  τους Συμβουλίων τη Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, στις 10:30 π.μ., «για τον καθορισμό των επόμενων κοινών βημάτων, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών».

Τέλος, «σημειώνουν εμφατικά ότι η αντίδραση και τα μέτρα των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα είναι ανάλογα των προκλητικών, απαράδεκτων και ατεκμηρίωτων  αποφάσεων».