ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση θυματοποιεί εκατοντάδες εκπαιδευτικούς

«Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να θυματοποιούν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Όλους εκείνους τους εκπαιδευτικούς τους οποίους μετέτρεψαν σε μια νύχτα, από εργαζόμενους σε «αυτοεργοδοτούμενους» με τη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών».imagew.aspx Τα πιο πάνω τόνισε σήμερα ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης για τους εκπαιδευτικούς οι οποίου εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών»

«Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη, τονίζει ο Χρ.Χριστοφίδης,   στέρησε το 35% περίπου των εισοδημάτων σε εκατοντάδες νέους και νέες, οι οποίοι ούτως ή άλλως αμείβονται με μερικές εκατοντάδες ευρώ. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να θυματοποιεί τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, στα Μουσικά και Αθλητικά Λύκεια, στα Ολοήμερα Σχολεία, στα ΜΙΕΕΚ, και στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
Με πρωτοφανή αυταρχισμό και ετσιθελισμό ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ματαίωσε συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί με «αγορά υπηρεσιών». Ταυτόχρονα θα συζητούνταν τα προβλήματα που δημιουργούνται στα διάφορα προγράμματα λόγω του παράνομου και ανορθόδοξου τρόπου εργοδότησης. Οι κυβερνώντες και ο Συναγερμός θέλουν να φιμώσουν της Επιτροπή Παιδείας και εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Δεν θέλουν να ακούγεται το που έχουν οδηγήσει εκατοντάδες οικογένειες και εκπαιδευτικά προγράμματα με τις πολιτικές τους αποφάσεις.
Δεν θα τους περάσει.
Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε την παρανομία, την αδικία και το απαράδεκτο των ενεργειών τους. Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε δημόσια τον αυταρχισμό και ετσιθελισμό τους.»
Τέλος χαιρετίζει « την ξεκάθαρη θέση του Σταύρου Μαλά ότι με την εκλογή του θα καταργήσει την παράνομη και απαράδεχτη μορφή εργοδότησης, την «αγορά υπηρεσιών», στην εκπαίδευση».