Εσπευσμένα στη Νέα Υόρκη για θεραπεία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

anastasiadis1401873324Εσπευσμένα στη Νέα Υόρκη για θεραπεία  μεταβαίνει το Σάββατο 29 τρέχοντος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης , προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, και αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, και ως εκ τούτου έχουν αναβληθεί κάποιες επισκέψεις, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Φαίνεται πως η κατάσταση της υγείας του Προέδρου επιδεινώθηκε γι’ αυτό και επέσπευσε  την ημερομηνια θεραπείας του  απ’ ότι  αρχικά είχε ανακοινωθεί πριν αρκετες μερες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη χθεσινή άφιξη του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αφού συζήτησε με τους ιατρούς που τον παρακολουθούν, αποφάσισε όπως μεταβεί το συντομότερο δυνατόν για να προβεί στην αναγκαία χειρουργική επέμβαση και ως εκ τούτου αναχωρεί το Σάββατο για τη Νέα Υόρκη και την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, θα γίνει η χειρουργική επέμβαση. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και ο Πρόεδρος θα βρίσκεται πίσω στην Κύπρο για να αναλάβει τα καθήκοντα του πριν τις εορτές των Χριστουγέννων”, είπε.

Αλλαγές  επισκέψεων

Ερωτηθείς αν υπάρχει αλλαγή στις επαφές του, είπε ότι “σίγουρα, μετά την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μεταβεί στο Ισραήλ όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 2 Δεκεμβρίου, ενώ έχει αναβληθεί και η επίσκεψη του Σλοβάκου Προέδρου στην Κύπρο που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 με 5 Δεκεμβρίου”, προσθέτοντας ότι “και οι δύο επισκέψεις προγραμματίζονται να γίνουν τον Ιανουάριο”.

Κληθείς να πει αν τον Ιανουάριο θα γίνει η επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “είμαστε σε επαφή με τη ρωσική πλευρά, υπάρχει μια ημερομηνία εντός Δεκεμβρίου η οποία φαίνεται όμως να είναι δύσκολο να υλοποιηθεί και αναμένεται αρχές του νέου χρόνου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη”.