Ρωσία:10 νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες από τις εκρήξεις στο μετρό Αγ.Πετρούπολης

Νεώτερες πληροφορίες ανφέρουν  ότι απο τις εκρήξεις που  σημειώθηκαν στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, υπ΄ρχουν τουλάχιστον  10 νεκροί και πάνω απο 50 τραυματίες 645E67DC9024360FEF6B48121389EC85ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Τα πρακτορεία ειδήσεων Tass και Interfax ανέφεραν ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Sennaya Ploshchad και η δεύτερη στον σταθμό Institute of Technology, έγινε επίσης λόγος και για τρίτη έκρηξη σε άλλο σταθμό.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο πηγή πως τουλάχιστον μία από τις εκρήξεις οφειλόταν σε μηχανισμό ο οποίος ήταν γεμάτος με σφαιρίδια.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έχουν κλείσει, ενώ η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Η Εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης έδωσε εντολή να αρχίσουν οι σχετικές έρευνες για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο μετρό της πόλης, ενώ κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν που βρίσκεται στην πόλη ενημερώθηκε για το συμβάν και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν. «Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την τρομοκρατία» τόνισε.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για συνάντηση που είχε με τον ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Για την μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επι τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν βαγόνι με τις πόρτες του να ανατινάζονται και ζημιές στο εσωτερικό.