Πρωθυπουργός Βελγίου: Δεν θα εκφοβιστούμε από την εθνικιστική εκστρατεία Ερντογάν

 

Σφοδρά επικριτικός έναντι της Τουρκίας εμφανίστηκε με δηλώσεις Unknown-3του ο Βέλγος πρωθυπουργός κ. Μισιέλ σύμφωνα με την εφημερίδα De Tijd, λέγοντας ότι «δεν θα αφεθούμε να εκφοβιστούμε από την προεκλογική στρατηγική θυματοποίησης και διέγερσης των εθνικιστικών αισθημάτων που έχει υιοθετήσει ο Ερντογάν».

Ο Βέλγος Πρωθυπουργός, άσκησε επίσης κριτική στην εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο τουρκικός Τύπος σε βάρος του Βέλγου Υφυπουργού Ίσων Ευκαιριών και Καταπολέμησης της Φτώχειας Zuhal Demir. Ο Βέλγος Πρωθυπουργός δεν παραλείπει ακόμη να εκφράσει την ανησυχία του για το μέλλον της Τουρκίας: «Εδώ και μήνες κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην Τουρκία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου δεν συμβαδίζουν με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ιδίως μετά τον Ιούλιο 2016», υπενθυμίζει.

Την ίδια ώρα μικρές θεωρεί η De Morgen τις πιθανότητες επιτυχίας του υπό ίδρυση πολιτικού σχηματισμού που διάκειται θετικά απέναντι στους μετανάστες και φιλοδοξεί να ‘στεγάσει’ πολιτικά όλους τους αλλοεθνείς, Τούρκους, Μαροκινούς, Κονγκολέζους που συμβιώνουν στο Βέλγιο. Το σκεπτικό της εφημερίδας είναι ότι ο εν λόγω σχηματισμός στερείται ευρείας νομιμοποίησης σε πανεθνική κλίμακα, ενώ και οι αντίστοιχες κοινότητες που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει έχουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο και ενίοτε αντικρουόμενα συμφέροντα.