Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

tourkia-club-2

Εικόνα φρίκης από το μακελειό

Το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση του  ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο κλάμπ Reina της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς και τους 69 τραυματίες ανήμερα της Πρωτοχρνιάς, ενω συνεχίζεται .
το ανθρωποκυνηγητό  στην Τουρκία για τη σύλληψη του δράστη.Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έδωσε διευκρινίσεις για την αιματηρή ένοπλη επίθεση στο κλαμπ Reina λόγω των συγκεχυμένων ή παραπλανητικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως, μάλιστα, υποστήριξε ο δράστης του μακελειού δεν ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. «Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν όσες πληροφορίες διαθέτουν σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet η ανακοίνωση του Ισλαμικού κράτους έχει ως εξής «Σε συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που το Ισλαμικό κράτος επιχειρεί εναντίον των υπερασπιστών του σταυρού, ένας ηρωϊκός στρατιώτης του Χαλιφάτου χτύπησε στην Τουρκία ένα από τα πιο φημισμένα νυχτερινά κέντρα όπου οι Χριστιανοί γιορτάζουν την εορτή των αποστατών (σ.σ. Πρωτοχρονιά).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, ο δράστης χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών και εκτέλεσε τα θύματά του πυροβολώντας τα στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής και μάλιστα όχι μόνο μία φορά Τα στοιχεία από τις πρώτες νεκροψίες που έγιναν στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας αποκαλύπτουν την ψυχραιμία και τον “επαγγελματισμό” του δράστη.

Νωρίστερα οι τουρκικές Αρχές θεωρούσαν εσφαλμένα έναν πολίτη του Καζακστάν που βρισκόταν στην Τουρκία για επιχειρηματικούς λόγους, ως το δράστη της τρομοκρατικής ενέργειας.

Τρομοκρατημένος από την παραπλανητική δημοσιότητα και φοβούμενος για τη ζωή του έσπευσε στην αστυνομική διεύθυνση της Zeytinburnu στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να αποδείξει ότι δεν είχε σχέση με το αιματηρό γεγονός, την τρομοκρατία και το ISIS, όπως κατηγορείτο από τα ΜΜΕ και αρκετούς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από όπου και διακινήθηκαν αρχικώς οι φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φωτογραφίες απεικονίζουν όντως τον ίδιο και τραβήχτηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν

Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση την Πρωτοχρονιά, στην Κωνσταντινούπολη προσδιορίζοντας επίσης ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους τα νυχτερινά κέντρα στις όχθες του Βοσπόρου…Συγκεκριμένα “Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για τρομοκρατική επίθεση πριν από 7-10 μέρες και είχαμε λάβει κάποια μέτρα ασφαλείας. Όλα όμως απέβησαν μάταια ” αποκάλυψε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Reina», Μεχμέτ Κοτσαρσλάν.

Πριν από λίγη ώρα επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα που κάνει διακοπές στη Χαβάη, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την επίθεση και τους νεκρούς και δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Τούρκους στις έρευνες που θα διεξάγουν για το μακελειό.

Το ερώτημα είναι βέβαια, πώς οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που γνώριζαν τι θα συμβεί δεν προστάτευσαν όσο έπρεπε τους στόχους, με κινητοποιηση των τουρκικών αρχών ασφαλείας.