Η Ρωσία απάντησε με σφοδρότητα στην ψυχροπολεμική κίνηση του Μ.Ομπάμα

Η Ρωσία απάντησε με σφοδρότητα στην ψυχροπολεμική κίνηση του Μ.Ομπάμα να απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ αλλά και να κλείσει εκεί ρωσικά ιδρύματαobama_putin1

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα απελαύνει Ρώσους 35 διπλωμάτες, σε μία επανάληψη του Ψυχρού Πολέμου. Όπως όλοι συμπεριλαμβανομένων και των Αμερικανών πολιτών… θα χαρούμε να βλέπουμε την τελευταία ενέργεια αυτής της ατυχούς προεδρικής θητείας…» το tweet της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο
Στα ύψη ανεβαίνει [πλεον το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας με τον νυν Αμερικανό πρόεδρο να επιχειρεί να «κληρονομήσει» στον διάδοχό τους Ντόναλντ Τραμπ μια θερμή κρίση με την Ρωσία.

Χθες με φόντο τις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για ανάμιξη της Μόσχας σε κυβερνοεπιθέσεις κατά τις αμερικανικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου αλλά και «μόχλευσης» των αποτελεσμάτων η διοίκηση Ομπάμα διέταξε την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.

«Οξύνονται οι σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ θα έχει αντίκτυπο και στην Ευρώπη. Οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» επισημαίνοντας πως, «Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες εναρμονίζονται στις θέσεις τους σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του ρωσικού κινδύνου»!

Η Μόσχα απαντώντας στην εχθρική ενέργεια του Μ.Ομπάμα και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων του ομοσπονδιακού συμβουλίου, Κονσταντίν Κοσατσιόφ, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα «επιθανάτιο ρόγχο πολιτικών πτωμάτων».

Ο Μ.Ομπάμα παραδίδει την προεδρία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου ο οποίος επιθυμεί καλύτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Είναι σαφές ότι ολο αυτό προκλήθηκε σκοπίμως.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Σεργκέι Κισλιάκ δεν θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα επηρεαστούν από την απόφαση για απέλαση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε την απογοήτευση τις Μόσχας για την έγκριση των αμερικανικών κυρώσεων ενώ τόνισε ότι η Ρωσία θα λάβει ισοδύναμα μέτρα ως αντίποινα απέναντι στις ενέργειες της κυβέρνησης Ομπάμα.

«Οι κυρώσεις αποτελούν σημάδι της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποφασίσει για το πώς θα απαντήσει σε αυτές.

Η Μόσχα διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών κυρώσεων, που καταστρέφουν τις διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών. Η Ρωσία εκφράζει αμφιβολίες για το εάν ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ συμφωνεί με αυτή την απόφαση»

Είναι σαφές ότι αυτό το «αόρατο» σύστημα που επιχειρούσε κατά την περίοδο Ομπάμα-Μέρκελ να ωθήσει σε σύγκρουση ΗΠΑ και ΕΕ με την Ρωσία δεν λέει να παραδώσει τα όπλα και συνεχίζει με κάθε προσπάθεια να συντηρήσει την ένταση.