Οι Κούρδοι ύψωσαν αμερικανικές σημαίες, στο Ταλ Αμπιάντ

Αμερικανικές σημαίες, ορατές ακόμη και από τα τουρκικά σύνορα, υψώθηκαν σήμερα στο Ταλ Αμπιάντ, στη βόρεια Συρία, μια ζώνη που ελέγχεται από τον αραβοκουρδικό συνασπισμό, ανέφερε φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.image735-4-aspx

Οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία παρακλάδι του PKK, ύψωσαν αμερικανικές σημαίες σε τρία σημεία στην κοινότητα Ταλ Αμπιάντ, μετέδωσε εξάλλου το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

Οι σημαίες είναι ορατές από την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε, που βρίσκεται στην επαρχία Σανλιούρφα.

Η κοινότητα του Ταλ Αμπιάντ, στην επαρχία της Ράκα, καταλήφθηκε στις 15 Ιουνίου 2015 από τους Κούρδους οι οποίοι στη συνέχεια συμμάχησαν με οργάνωσεις Αράβων ανταρτών και συγκρότησαν, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS).

Ενώ η Άγκυρα θεωρεί “τρομοκρατική οργάνωση” την YPG, οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ την θεωρούν στρατηγικό εταίρο τους στον αγώνα ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το Ανατολή, οι Κούρδοι μαχητές είχαν υψώσει την αμερικανική σημαία και πριν από δύο εβδομάδες όταν απελευθέρωσαν την πόλη Μανμπίτζ από το ΙΚ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, εξέφρασε τη λύπη του και κάλεσε τους συμμάχους των ΗΠΑ να υψώνουν τις σημαίες της δικής τους χώρας.

Με την κατάληψη του Ταλ Αμπιάντ, στα μέσα Ιουνίου, οι Κούρδοι της Συρίας απέκοψαν την οδό ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών από την Τουρκία προς τα εδάφη που ελέγχουν στη Συρία, ιδίως τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους.