Δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της θα έχει η Βρετανία

Γυναικεία χέρια θα αναλάβουν τα «ηνία» της Βρετανίας 26 χρόνια μετά από την αποχώρηση της Μάργκαρετ Θάτσερ από την πρωθυπουργία, καθώς ο αγώνας για την ηγεσία των Συντηρητικών δίνεται πλέον μεταξύ της Τερέζα Μέι και της Άντρεα Λίντσομ.1025038_τγρ

Μετά τη δεύτερη ψηφοφορία της «κούρσας», ο Μάικλ Γκόουβ αποκλείστηκε καθώς συγκέντρωσε μόλις 46 ψήφους.
«Φαβορί» παραμένει η υπουργός Εσωτερικών Τ. Μέι, που συγκέντρωσε 199 ψήφους ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η υπουργός Ενέργειας Α. Λίντσομ με 84 ψήφους.

Oι Τερέζα Μέι και Άντρεα Λέντσομ  κατετάγησαν στις πρώτες δύο θέσεις της τελικής προκριματικής ψηφοφορίας εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Όπως αναμενόταν, η Υπουργός Εσωτερικών κα Μέι επικράτησε με άνεση στη δεύτερη ψηφοφορία με 199 ψήφους. Η Υφυπουργός Ενέργειας Άντρεα Λέντσομ διατήρησε τη δεύτερη θέση έναντι του Υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, με 84 ψήφους έναντι 46.

Η κα Μέι κέρδισε τη στήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών που στην πρώτη ψηφοφορία είχαν υποστηρίξει τον αποκλεισθέντα Λίαμ Φοξ και τον Στίβεν Κραμπ που παραιτήθηκε από την κούρσα διαδοχής.

Η επόμενη Πρωθυπουργός θα εκλεγεί από τα περίπου 150.000 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, με το αποτέλεσμα να ανακοινώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.