Ουγγαρία: 900 επικίνδυνες περιοχές στην Ευρώπη λόγω εισροής προσφύγων

Εκαντοντάδες περιοχές στην Ευρώπη, 900 συνολικά, με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών, αποτελούν περιοχές οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται,λόγω έλλειψης ασφάλειας, αναφέρει η Κυβέρνηση της Ουγγαρίας σε μια ιστοσελίδα ενόψει του δημοψηφίσματος στο β` εξάμηνο του έτους για το θέμα των ποσοστώσεων για υποδοχή μεταναστών που αποφάσισε η ΕΕ.refugees_1

Σε αυτές τις περιοχές, σημειώνεται, όπου ο αριθμός των μεταναστών είναι πάρα πολύ υψηλός, όπως στο Παρίσι, στο Λονδίνο, τη Στοκχόλμη και το Βερολίνο, οι Αρχές έχουν μόνο περιορισμένο έλεγχο και δεν τηρούνται οι κανόνες της φιλοξενούσας χώρας.

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ακόμη ότι κάθε 12 δευτερόλεπτα εισέρχεται στο ευρωπαϊκό έδαφος ένας μετανάστης.

“Οι παράνομοι μετανάστες περνούν τα σύνορα χωρίς έλεγχο και δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι ή ποιές είναι οι προθέσεις τους. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς είναι τρομοκράτες` τονίζεται.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπαν ψήφισε κατά του ευρωπαϊκού σχεδίου για μετεγκατάσταση 160,000 αιτητών ασύλου στην ΕΕ με σύστημα ποσοστώσεων. Τον Δεκέμβρη, η Ουγγαρία και η Σλοβακία κατέθεσαν μήνυση για το θέμα αυτό.

Μέχρι στιγμής, μόνο 1,100 μετανάστες έχουν μετεγκατασταθεί, με την Ουγγαρία να μην δέχεται ούτε έναν.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Ούγγροι θα απορρίψουν στο δημοψήφισμα τις ποσοστώσεις.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν δικαίωμα να επανασχεδιάζουν την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα των χωρών.