Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ….

Τώρα θυμήθηκε  τη « ριζική αναδιάρθρωση των δομών λειτουργίας  της Κ.Τράπεζας»

 - ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ

Κατόπιν εορτής εξαγγέλλει πρωτοβουλία για ριζικές αλλαγές στην Κ.Τράπεζα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτουσε σε μια απελπιδα προσπαθεια σήμερα να καταλαγιάσει τον σάλο   από το σκάνδαλο του συμβολαίου της διοικητού της Κ.Τράπεζας κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη και να αποσύσει  τις βαριές ευθύνες του κυβερνώντος κόμματος από τον διασυρμό των θεσμών που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες εξάγγειλε «πρωτοβουλία   για ριζική αναδιάρθρωση των δομών και του τρόπου λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας. Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου και με αφορμή τα τεκταινόμενα σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο της Διοικητού της ΚΤ, ο κ. Νεοφύτου έκανε λόγο για την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας.

Αναφέροντας ότι τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση με το θέμα του συμβολαίου της κ. Γιωρκάτζη αλλά και πως πέρα από δεοντολογικό, το ζήτημα δημιουργεί εύλογα ερωτήματα τα οποία χρειάζονται πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε πως και όσο πιο σύντομα δοθούν αυτές οι απαντήσεις τόσο το καλύτερο για το σύστημα.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα και να επανέλθει η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς και προς το σύστημα, αναφέροντας πως «τέτοια συμβάντα όπως αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα σε μια κομβική περίοδο για τη χώρα».

«Πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι», ανέφερε, προσθέτοντας πως την ίδια στιγμή πλήττεται και η αξιοπιστία στο εσωτερικό.

«Αν αύριο» είπε, «οι υποθέσεις που σχετίζονται με το υπό συζήτηση θέμα οδηγηθούν -και πιστεύω ότι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη- τελικά πέσουν στο δικαστήριο, πιστεύουμε πως θα πείσουμε την κοινή γνώμη και ποιος θα δώσει απάντηση στην αντίληψη της κοινωνίας πως όλα σε αυτό τον τόπο είναι στημένα;».

Εξηγώντας πως καθώς η χώρα μέσα από τη μεγάλη κρίση είναι σε μια πορεία αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, ενώ και οι τράπεζες αναδιαρθρώθηκαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ο μόνος τομέας στον οποίο δεν έγινε μια σοβαρότατη αναδιάρθρωση αφορά τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας.

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για την ανάγκη σημαντικών αλλαγών στη δομή και στη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας.

« Ερωτηθείς σε σχέση με τη θέση του ΔΗΣΥ ως προς το αίτημα άλλων κομμάτων για παραίτηση της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, ο κ. Νεοφύτου παρέπεμψε στη δήλωση του ΔΗΣΥ την προηγούμενη Παρασκευή, αναφέροντας ότι η επανάληψη των ίδιων ζητημάτων δεν βοηθά.