Διπλή τραγωδία στο Αιγαίο με 37 νεκρούς

Δύο πολύνεκρα ναυάγια σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στον υγρό τάφο του Αιγαίου -όπως εξελίσσεται πλέον- σε Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων.786-744x508

Ειδικότερα, έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε σε νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσε  πλωτό σκάφος του Ελληνικού λιμενικού όπου κατάφερε να διασώσει ένα κορίτσι, ενώ τα υπόλοιπα 40 άτομα είχαν καταφέρει να βγουν μόνα τους στη στεριά.
Την ίδια ώρα, τουλάχιστον δύο παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των 30 θυμάτων, από το ναυάγιο ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλυμνου.
Οι έρευνες στο σημείο συνεχίζονται από δύο πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο «σούπερ πούμα» και παραπλέοντα αλιευτικά, ενώ έως τώρα έχουν διασωθεί από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα, τα οποία μαζί με τις σορούς των άτυχων προσφύγων μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το σκάφος που ναυάγησε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φέρεται να έχει βυθιστεί σε βάθος πολλών μέτρων, κάτι που καθιστά δύσκολες τις έρευνες των λιμενικών στο σημείο και στο να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι που πιθανόν να υπάρχουν σε αυτό. Οι ίδιοι διασωθέντες δεν μπορούν να διευκρινίσουν πόσα άτομα επέβαιναν σε αυτό και αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αμπάρι.