Απλήρωτοι και απολυμένοι με πίκετ διαμαρτυρίας έξω από την Πρίνος Λαχαναγορά Λτδ

Με πανό και πίκετ που ανέγραφαν «Είμαστε απλήρωτοι», «Κύριε Λόρδο :Πώς θα κάνουμε Χριστούγγεννα»,  εργαζόμενοι στον Ομιλο εταιρειών Πρίνος Λαχαναγορά Λτδ και Αgromarkets 20151224_100441συγκεντρώθηκαν σήμερα παραμονές Χριστουγέννων έξω από το κατάστημα της ΠΡΙΝΟΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ στην οδό Προδρόμου στο Στρόβολο  και αξίωναν τα δεδουλευμένα τους.Πάνω από  είκοσι εργαζόμενοι με τις οικογένειες τους και μικρά παιδιά δήλωναν στους διερχομένους  πως ενώ η εταιρεία δεν τους πληρώνει οργανώνει πάρτι  και δεξιώνεται υψηλούς προσκεκλημένους. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους ήταν αρκετοί που έχουν απολυθεί εδώ και δύο μήνες  αλλά και εργαζομενοι του Ομίλου που είναι απλήρωτοι. Ενα από τα πίκετ  έγραφε:« Με τα χρήματα μας κάμνετε παναϋρκα; » Τόσο οι διερχόμενοι αλλά και πελάτες του καταστήματος εξέφραζαν την πλήρη συμπαράσταση τους στους απεργούς και αρκετοί ήταν εκείνοι που απέφυγαν να εισέλθουν στο κατάστημα για τα καθιερωμένα ψώνια τους.20151224_100358

Οι απεργοί επίσης κατάγγειλαν πως ενώ οι ιδιοι είναι απλήρωτοι και θα περάσουν δύσκολα και με πολλές στερήσεις  τις γιορτές μαζί με τα παιδιά τους η διεύθυνση του Ομίλου οργάνωνε εκείνη την ώρα   εκδήλωση-δεξίωση  και είχε προσκαλέσει παράγοντες  για να γιορτάσουν τον ερχομό των Χριστουγέννων.Στην εκδήλωση συμμετείχε και η γνωστή  ομάδα  παρουσιαστών του  Ράδιο ΠΡΟΤΟ για να διαφημίσουν το event ενώ καμιά αναφορά δεν έκαναν για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.

«Χρήματα έχουν για διαφημιστικές εκδηλώσεις και event -δήλωνε ένας από τους διαμαρτυρόμενους  και εμάς μας αφήνουν απλήρωτους παραμονές της πιο χαρμόσυνης γιορτής της Χριστιανοσύνης».  Συγκινητική ήταν και η περίπτωση υπαλλήλου που στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μετείχαν και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.Αλλος   εργαζομενος εξέφραζε και την οργή του γιατί  μετά από ευδόκιμη υπηρεσία 15 χρόνων απολύθηκε.

Στη διάρκεια της πικετοφορίας , απολυμένων και απλήρωτων εργαζομένων του Ομιλου Πρίνος και Agromarkets Ltd ,  έκαναν την εμφάνιση τους και δύο περιπολικά της Αστυνομίας. Οταν πληροφορήθηκαν για τους λόγους της διαμαρτυρίας των εργαζομένων τους είπαν πως έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαμαρτυρονται ειρηνικά και αποχώρησαν.Ενας από τους απεργούς δήλωσε πως η Αστυνομία φαίνεται να εμφανίστηκε στο χώρο μετά από  τηλεφώνημα της διεύθυνσης του καταστήματος.

Να σημειώσουμε πως κάποιοι από τους προσκεκλημένους,  στην εκδήλωση μόλις είδαν έξω τους απεργούς απέφυγαν να εισέλθουν στο χώρο της  δεξίωσης και αποχώρησαν.