Εφιαλτικά σενάρια και οδηγίες για προστασία από τα πυρηνικά
Της Ανδρούλας Γκιούρωφ
Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη μας βρίσκεται σήμερα σε άμεσο κίνδυνο. Έρμαιο μιας δράκας παρανοϊκών που δεν θέλουν να χωνέψουν ότι οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονία τους και οι εκάστοτε Αμερικανοί πρόεδροι παύουν να θεωρούνται πλέον οι παντοδύναμοι πλανητάρχες, μεθοδεύουν εργολαβικά αυτοκτονικά σχέδια. Δεν υπολογίζουν πως με αυτά θα αφανισθούν και οι ίδιοι.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ με πρωτοκαθεδρία τις ΗΠΑ ενορχηστρώνουν νέα σενάρια πολέμου κατά της Ρωσίας αφού κατάφεραν τόσα χρόνια να κτίσουν με κακόβουλα και εγκληματικά ψεύδη ένα τείχος προπαγάνδας κατά της Ρωσίας προκειμένου να την απομονώσουν και να την γονατίσουν οικονομικά. Επιχειρούν να φιμώσουν κάθε φωνή που τάσσεται εναντίον αυτού του βρόμικου πολέμου και της αντιρωσικής υστερίας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ την δεκαετία του 1990 ότι δεν θα επεκταθεί προς Ανατολάς, ενσωμάτωσε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Παράλληλα ΗΠΑ και Δύση οργάνωναν και συνεχίζουν να οργανώνουν αναταραχές ή πραξικοπήματα στις 15 περίπου χώρες που αποτελούσαν την πρώην Σοβιετική Ένωση. Ακόμα και σήμερα η ανάμειξη τους σε Μολδαβία και Γεωργία είναι ενδεικτική . Στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ παίζει το τελευταίο του χαρτί οδηγώντας στα άκρα την Ρωσία η οποία δικαίως θέλει να προστατεύσει τον ζωτικό της χώρο.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ποιοι οδηγούν τον πλανήτη σε μια σύρραξη η οποία υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα πυρηνικό χάος.
Η Ευρώπη στρατηγικό προγεφύρωμα για ΗΠΑ
Το ΝΑΤΟ, προσποιείται την εκπλήρωση της υποχρέωσης να μην εγκαθιστά μόνιμα «ουσιώδεις δυνάμεις μάχης» στο έδαφος των νέων μελών του.Ωστόσο η εικόνα συμπληρώνεται από συνεχείς ελιγμούς σε ολόκληρη την ανατολική πλευρά της συμμαχίας στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve, που ξεκίνησε το 2014, και την ανάπτυξη στη Ρουμανία και την Πολωνία ήδη δύο βάσεων για το παγκόσμιο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.
Η επικράτεια των ευρωπαϊκών χωρών του ΝΑΤΟ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στρατηγικό προγεφύρωμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες στα σύνορα με την Ρωσία στα δυτικά, βόρεια και νότια.
Χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους Αμερικανούς για την προώθηση και ανάπτυξη της στρατιωτικής τους υποδομής, συμπεριλαμβανομένης στο μέλλον της ανάπτυξης πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς.
Αυτά τα σχέδια, δεν κρύβονται.
Το πρόσχημα είναι η άμυνα ενάντια στη «ρωσική επιθετικότητα».
Η Ρωσία ωστόσο δεν είναι επιθετική εναντίον χωρών της Δύσης και αυτό είναι δεδομένο. Μόνο το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επιθετική διάταξη εναντίον χωρών που διατηρούν φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία με απώτερο στόχο να πλήξει και την ίδια τη Ρωσία.
Η Ρωσία δεν αστειεύεται
Η Ρωσία δεν έχει την πολυτέλεια, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες ανοιχτής εχθρότητας από τη Δύση, να επιτρέψει τη μεταφορά αμερικανικών όπλων τέτοιου τύπου στην Ευρώπη.
Είναι βέβαιο ότι θα δράσει προληπτικά ώστε οι ευρωπαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ να καταλάβουν πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντά τους.
Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει σχέδια για να τοποθετήσει μια δύναμη ταχείας αντίδρασης 300.000 στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων αμερικανικών στρατευμάτων, κατά μήκος των συνόρων με την Ρωσία τα επόμενα πέντε χρόνια.
Δεδομένης της έκτασης του μετώπου μαζί με την Λευκορωσία που αυξήθηκε απότομα με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αυτό δημιουργεί μια νέα και απαράδεκτη απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας.
Μέρκελ: Ειρηνικές σχέσεις με Ρωσία
Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο BBC, αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στο κρίσιμο θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πόλεμος θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα και πιθανότατα θα ήταν χειρότερος, αν το Κίεβο είχε ξεκινήσει την ενταξιακή του πορεία το 2008.
“Θα είχαμε δει στρατιωτική σύγκρουση ακόμη νωρίτερα. Ήταν απολύτως σαφές σε μένα ότι ο πρόεδρος Πούτιν δεν θα έμενε άπραγος και θα παρακολουθούσε την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
“Και τότε, η Ουκρανία ως χώρα δεν θα ήταν σίγουρα τόσο προετοιμασμένη όσο τον Φεβρουάριο του 2022”, σημείωσε.
Πούτιν και πυρηνικά
Η Μέρκελ εκφράζει την ανησυχία της για τις νέες απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων. Οι δύο ηγέτες γνώρισαν ο ένας τον άλλον καλά στη διάρκεια δύο δεκαετιών.
“Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε τη χρήση πυρηνικών όπλων”, σημειώνει η πρώην καγκελάριος.
“Ευτυχώς, η Κίνα μίλησε επίσης γι’ αυτό πριν από λίγο καιρό. Δεν πρέπει να παραλύουμε από φόβο, αλλά πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη, ή μαζί με τις ΗΠΑ, μία από τις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο. Οι δυνατότητες είναι τρομακτικές”.
Λέει ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να εξασφαλίσει ειρηνική συνεργασία με τη Ρωσία.
Απαντώντας σε όσους την κατηγορούν για την κατασκευή των δύο αγωγών φυσικού αερίου που συνδέονται με τη Ρωσία, η Μέρκελ τονίζει ότι είχε δύο κίνητρα με τους αγωγούς: γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα και διατήρηση ειρηνικών δεσμών με τη Ρωσία.
Τώρα ούτε αγωγοί υπάρχουν , ούτε και ειρηνικές σχέσεις με τη Ρωσία. Αντίθετα η εμμονή για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ οδηγεί σε μια παγκόσμια σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Πανικός και κλιμάκωση
Την ίδια ώρα πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι δυτικές κινήσεις που δείχνουν πανικό εν μέσω μιας κλιμάκωσης της έντασης με τη Μόσχα, που ξεκίνησε με την εκτόξευση πυραύλων των ΗΠΑ από την πλευρά της Ουκρανίας με στόχο το έδαφος της Ρωσίας.
Ακολούθησε η εκτόξευση βρετανικών πυραύλων, η Μόσχα απάντησε ανακοινώνοντας νέο πυρηνικό δόγμα και πραγματοποιώντας πυραυλικό πλήγμα με τον νέο πύραυλό της που έχει σκορπίσει τον τρόμο στη Δύση. Κατόπιν όλων αυτών η Βρετανία και η Γαλλία δήλωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών τους ή μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Παράλληλα, το Παρίσι δήλωσε ότι αδειοδήτησε και εκείνο το Κίεβο να πλήττει με γαλλικούς πυραύλους το έδαφος της Ρωσίας, με τον SCALP-EG, που είναι ίδιος με τον βρετανικό Storm Shadow (τους παράγουν από κοινού οι δυο χώρες).
Αυτά τα παιγνίδια με την φωτιά φαίνεται να έχουν εξαντλήσει την υπομονή της Μόσχας. Ήδη ο Ρώσος ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι εξαντλείται η υπομονή του Ρωσικού στρατού…
Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι εάν η κλιμάκωση συνεχιστεί… τότε η Ρωσία θα χτυπήσει βάσεις του ΝΑΤΟ με Oreshnik που η πυρηνική του ισχύ ισοδυναμεί με 45 φορές την ατομική βόμβα που έπεσε στην Χιροσίμα
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω
Στις 25 Νοεμβρίου έγινε γνωστό από τη γερμανική κυβέρνηση ότι έχει αρχίσει να κατασκευάζει καταφύγια και ότι θα ενθαρρύνει και τους ίδιους τους πολίτες της να μετατρέψουν σε τέτοια τα σπίτια τους: τα γκαράζ και τα υπόγειά τους!
Πριν μερικές μέρες η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγό επιβίωσης πυρηνικής επίθεσης. Ο εν λόγω οδηγός, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), δίνει έμφαση στο γεγονός ότι τα άτομα μπορεί να έχουν μόλις 15 λεπτά για να αναζητήσουν ασφάλεια μετά από μια πυρηνική έκρηξη.
Θα πρέπει να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους για τουλάχιστον 24 ώρες, εκτός εάν δοθούν αντίθετες οδηγίες από τις αρχές και είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθούν οι εξωτερικοί χώροι.
Παράλληλα, η FEMA προειδοποιεί ότι οι πυρηνικές εκρήξεις μπορεί να προκαλέσουν σημαντική καταστροφή όχι μόνο από την ίδια την έκρηξη αλλά και από τις επακόλουθες επιπτώσεις και ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς (EMP).
Αυτά τα εφιαλτικά σενάρια δυστυχώς δεν έχουν ταρακουνήσει από τους καναπέδες τους τους πολίτες της Ευρώπης. Η μόνη σωτηρία της ανθρωπότητας είναι η αντίσταση κατά του πυρηνικού ολέθρου και εναντίον όσων επιδιώκουν να ανοίξουν τις πύλες της κόλασης.
Υστερόγραφο:
Το παρόν άρθρο γράφτηκε προτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβεί στις δηλώσεις του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του υπέρ της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας συνιστούν ύβρη κατά της Κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ιστορικής αλήθειας για τους ένοχους του κυπριακού δράματος. Αποκαλύπτεται σήμερα πως ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έλεγε ψέματα στους ψηφοφόρους στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές του 2023. Άλλωστε ήταν από τις κύριες διαφωνίες του στον ντιμπέιτ με τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ και ανθυποψήφιο του Αβέρωφ Νεοφύτου. Όταν ο τελευταίος τασσόταν αναφανδόν υπέρ της ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο κ. Χριστοδουλίδης διαφωνούσε κάθετα. Τι έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά ; Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστοδουλίδης πως με τις αποφάσεις του και χωρίς την εξουσιοδότηση του λαού οδηγεί τον τόπο σε νέες περιπέτειες;