Ομολογία σοκ από ΝΑΤΟ: Εάν η Ρωσία δεν είχε τόσο ισχυρά πυρηνικά όπλα θα είχαμε ήδη επέμβει στην Ουκρανία

Ο κίνδυνος ενός θερμοπυρηνικού πολέμου είναι ίσως το πιο σημαντικό ζήτημα παγκόσμιας ασφάλειας τα τελευταία 80 χρόνια.


Από ανθρωπιστική καθαρά σκοπιά κάθε είδους όπλο μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) είναι εντελώς απαράδεκτο και η υφήλιος θα πρέπει να είναι αποφασισμένη να διαλύσει κάθε μία από αυτές τις τερατώδεις μηχανές θανάτου και καταστροφής.
Έτσι, το μόνο λογικό συμπέρασμα θα ήταν ότι, εφόσον τα ΟΜΚ όχι μόνο είναι εντελώς άχρηστα για τον άνθρωπο, αλλά και επιζήμια, μπορούν να διαδραματίσουν αποκλειστικά καταστροφικό ρόλο.
Από την άλλη πλευρά τα τελευταία 80 χρόνια απέδειξαν επίσης πως αυτά τα πραγματικά φρικτά όπλα είναι ο κορυφαίος εγγυητής της κυριαρχίας ενός κράτους, παρατηρεί ο γεωπολιτικός αναλυτής Drago Bosnic.
Η ικανότητα οποιασδήποτε δεδομένης χώρας όχι μόνο να οικοδομήσει ένα σημαντικό στρατηγικό οπλοστάσιο, αλλά και να το διατηρήσει εγγυάται την ελευθερία της εν λόγω χώρας.

Bauer: Εάν η Ρώσοι δεν είχαν πυρηνικά, το ΝΑΤΟ θα ήταν στην Ουκρανία και θα τους έδιωχνε

Ένας από τους κορυφαίους στρατιωτικούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ μόλις το επιβεβαίωσε αυτό, έστω και ακούσια.
Μιλώντας στη Διάσκεψη Άμυνας IISS της Πράγας στην Τσεχία, ο Ολλανδός ναύαρχος Rob Bauer, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι το ασυναγώνιστο θερμοπυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι ο κύριος λόγος που η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αν οι Ρώσοι δεν είχαν πυρηνικά όπλα, θα ήμασταν στην Ουκρανία και θα τους διώχναμε», δήλωσε ο Bauer.
Αυτή η δήλωση και μόνο απαιτεί προσεκτική εξέταση, αφού λειτουργεί ως απόδειξη δύο σημαντικών παρατηρήσεων.
Πρώτον η ίδια η ιδέα ότι τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι εκ προοιμίου διαβολικά αμφισβητείται αμέσως όταν το ΝΑΤΟ τα επικρίνει.
Ο Ολλανδός ναύαρχος ξεκάθαρα λέει ότι εάν η Ρωσία δεν διέθετε ένα τόσο ισχυρό πυρηνικό οπλοστάσιο το ΝΑΤΟ θα επενέβαινε κατά της Μόσχας στην Ουκρανία.
Με ένα τόσο βαρύ ιστορικό επεμβάσεων ανά τον κόσμο η δήλωση του Bauer γίνεται απόλυτα πειστική.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Bauer ως προς τις συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες

Ο στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπονοεί όμως και κάτι που σύμφωνα με τα δεδομένα επί του πεδίου, δεν ευσταθεί.
Ο Bauer ισχυρίζεται ότι σε μία συμβατική σύγκρουση με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ θα υπερίσχυε.
Αυτό έχει απομυθοποιηθεί πολλές φορές, ενώ τα δεδομένα του πεδίου μάχης δείχνουν αναμφισβήτητα ότι τίποτα δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα όσο η εν λόγω αναφορά του Νατοϊκού ναυάρχου, σημειώνει ο Bosnic.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της καταστροφικής δεκαετίας του 1990, ο ρωσικός στρατός εξακολουθούσε να λειτουργεί, αν και ήταν πράγματι μια απλή σκιά του εαυτού του από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.
Ευτυχώς, η ταχεία αναβίωση της Μόσχας σε καθεστώς υπερδύναμης το έχει βελτιώσει πάρα πολύ.
Η ικανότητα του Κρεμλίνου να «αναγεννιέται από τις στάχτες» του και να επικρατεί ακόμη και απέναντι σε φαινομενικά ανυπέρβλητα δύσκολες καταστάσεις, δείχνει πόσο πραγματικά ισχυρή είναι η Ρωσία.
Ωστόσο, η συλλογική Δύση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να διερευνά και να δοκιμάζει τα όρια της υπομονής της Μόσχας.
Η πραγματικά τρομακτική σκέψη είναι η συλλογική Δύση να μην αποθαρρυνθεί από τις θερμοπυρηνικές δυνατότητες της Ρωσίας να συνεχίσει να δοκιμάζει τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει ο Vladimir Putin.
Δηλαδή το ΝΑΤΟ διακηρύσσει την ετοιμότητά του να δοκιμάζει όλες τις κόκκινες γραμμές κάθε κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο η διάδοση των πυρηνικών είναι τόσο συνηθισμένη τώρα εξηγεί ο Bosnic.