Αναστασιάδη -Ακιντζί βλέπει σήμερα και αύριο ο Αιντα

Στην Κύπρο, φθάνει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν CNA_M89a3be459b0a4a7fb83ec371f1209bfdΜπαρθ Aιντα.

Ο κ. Αιντα θα έχει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και αύριο στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η επίσκεψη του κ. Αιντα στην Κύπρο θα διαρκέσει από τις 4 ως τις 12 Μαϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους δύο ηγέτες και άλλους εμπλεκόμενους, με στόχο να οριστικοποιηθούν οι διευθετήσεις για την επανέναρξη περιεκτικών συνομιλιών.

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δείπνο του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη, το οποίο θα παραθέσει ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ. `Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μετά το δείπνο θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.

Σε γραπτή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναφέρεται ότι το δείπνο θα γίνει στο Λήδρα Πάλας και ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. `Αιντα στην Κύπρο.