«Ηλεκτροσόκ» στις ΗΠΑ: O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας Β.Ζαλούζνι ζήτησε 400 δισ. $ για να διαδεχθεί τον Β.Ζελένσκι και να «νικήσει τους Ρώσους»!

Ο επικεφαλής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, Βαλερί Ζαλούζνι, ζήτησε από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, 17 εκατ. βλήματα Πυροβολικού (τα οποία για να παραχθούν από τη Δύση σύμφωνα με τους μελλοντικούς ρυθμούς παραγωγής βλημάτων Πυροβολικού θέλουν 15 έτη) και 400 δισ. δολάρια για να αντικαταστήσει τον Β.Ζελένσκι!

Ακόμα και για την οικονομία των ΗΠΑ είναι πρακτικά μη εκπληρώσιμες οι απαιτήσεις του Β.Ζαλούζνι.

«Ο Όστιν ενημερώθηκε για την ανάγκη που υπάρχει για 17 εκατομμύρια οβίδες. Έμεινε έκπληκτος, για να το θέσω ήπια, επειδή ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορούσε να μαζέψει τόσα πολλά βλήματα», είπε μια στρατιωτική πηγή στην Ukrayinska Pravda.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Κίεβο ζήτησε επίσης από την Ουάσιγκτον «350-400 δισεκατομμύρια δολάρια».

Σε μία συγκυρία που οι ΗΠΑ κάθε τρεις μήνες σχεδόν, αντιμετωπίζουν κρίση επέκτασης του ορίου του χρέους τους, είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν τέτοιες απαιτήσεις.

Επιπλέον, ο Ζαλούζνι ζήτησε τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης και βέβαιως των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Λοιπόν, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος έμαθε επίσης για αυτές τις συζητήσεις. Και δεν συμβάλλουν στην εμπιστοσύνη», είπε υψηλόβαθμος στρατιωτικός.