Ο Μόρφου Νεόφυτος δεν πάει στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου

Επιτίθεται στον Ζελένσκι και στηρίζει τον φιλορώσο Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο

ε σημερινή ανακοίνωση της η Μητρόπολη Μόρφου αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου δε θα παραστεί στην ἐνθρόνιση τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, μεταφέροντας ευχές στο νέο Αρχιεπίσκοπο για «καλή στερέωση» στα καθήκοντά του.

«Πληροφορούμε το ευσεβὲς χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας Κύπρου, ότι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θὰ ήθελε να παραστεί στην τελετὴ της ενθρόνισης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου την Κυριακή, 08.01.2023, όμως προτιμά να παραμείνει στο ταπεινὸ κελλί του, προσευχόμενος, τόσο για τον Μακαριώτατο Κύπρου, όσο και για τον δοκιμαζόμενο Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει, δε, ότι ο Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνόμπιλ κ. Παῦλος, καθὼς και ἡ συνοδεία του «απειλούνται και διώκονται από τα στρατεύματα του Χαζάρου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι». Προσθέτει, ακόμα, ότι απὸ το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου έχει απαγορευθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να τελεί ακολουθίες.

Τέλος, η Μητρόπολη Μόρφου εύχεται «καλή στερέωση στὸν Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, εξ ύψους φώτιση και ενίσχυση στα πολυσχιδή ποιμαντικά του καθήκοντα».