Διερεύνηση των ισχυρισμών Μ.Δρουσιώτη ζήτησε ο Α.Μαυρογιάννης και άμεση απάντηση Αναστασιάδη

Επιφυλάσσει τα νομικά δικαιώματα του λέει ο Πρόεδρος

Στα βαθιά και με χτυπήματα κάτω από τη μέση εισήλθε η προεκλογική εκστρατεία με τον υποψήφιο πρόεδρο Ανδρέα Μαυρογιάννη να ζητά από την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, την διερεύνηση όλων των ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο  «Κράτος Μαφία» του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτης .

Ο κ. Μαυρογιάννης απέστειλε την Τρίτη την επιστολή στον Χάρη Πογιατζή, Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η επιστολή αφορά τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος κύριος Μακάριος Δρουσιώτης στο βιβλίο του “Κράτος Μαφία”, αναφορικά με τη σχέση που αποδίδεται από τον συγγραφέα, μέσα από την έρευνά του, στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και σε ανθρώπους από τον άμεσο περίγυρο του με τον Ρώσο ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ και στις ενέργειες που υποστηρίζει ο συγγραφέας ότι προέβησαν κυβερνητικοί και κρατικοί αξιωματούχοι προς ικανοποίηση των ιδιωτικών του συμφερόντων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται τέλος ότι ο κ. Μαυρογιάννης καλεί την Αρχή όπως ξεκινήσει άμεσα διερεύνηση όλων των ισχυρισμών που περιέχονται στο βιβλίο για τις πράξεις διαφθοράς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που επικαλείται ο συγγραφέας.*

Θα αποδειχθεί η συκοφαντία απαντά ο Αναστασιάδης

Ικανοποίηση γιατί η καταγγελία του Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς «θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Πελεκάνος αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «έλαβε γνώση της επιστολής του Ανδρέα Μαυρογιάννη προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς μετά την άφιξη του στο Βερολίνο».

Σε απάντηση, συνεχίζει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επισημάνει ότι «δεν προτίθεται να σχολιάσει ούτε το περιεχόμενο ούτε τις ετεροχρονισμένες ευαισθησίες του εν λόγω κυρίου».

Επίσης, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «εκφράζει ικανοποίηση γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιφυλάσσει πλήρως τα νομικά δικαιώματα του να κινηθεί δικαστικώς εναντίον των όσων προέβαλαν, προβάλλουν ή υιοθετούν ανάλογους συκοφαντικούς ισχυρισμούς», επισημαίνει ο κ. Πελεκάνος.