Εξεγέρσεις αγροτών στην Ευρώπη

Αντιμέτωποι με τις λανθασμένες αποφάσεις τους να επιβάλουν υπέρμετρες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται τώρα να να διαχειριστούν τις εξεγέρσεις των αγροτών στην Ευρώπη .Οι κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία γύρισαν «μπούμερανγκ», αφού τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση τιμών σε μια σειρά από προϊόντα, όπως τα λιπάσματα. 

Η τιμή του ρεύματος, της βενζίνης και λοιπών προϊόντων έχει φτάσει στα ύψη και όλο αυτό συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα προϊόντα, καθώς για να παραχθούν χρειάζονται ενέργεια.

Στην Ευρώπη τους τελευταίες μήνες έχει ξεκινήσει μια πραγματική εξέγερση από τους αγρότες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και κυρίως για τις τιμές στα λιπάσματα. 

Τελευταία «κρούσματα» εξέγερσης παρατηρήθηκαν σε Ισπανία και Ολλανδία, εκεί που χιλιάδες αγρότες βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Το κύμα των εξεγέρσεων αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλη την επικράτεια της Ευρώπης και όχι μόνο με τους αγρότες αλλά και εργαζόμενους οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων. Παράλληλα μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αναμένεται να αναστείλουν τις εργασίες τους λόγω της ανεπάρκειας που θα σημειωθεί με το φυσικό αέριο.