Παπαδόπουλος για Ν.Χριστοδουλίδη:Όταν ο ΔΗΣΥ τον επέκρινε για το κυπριακό εμείς τον στηρίξαμε

Για την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη, μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο Νικόλας Παπαδόπουλος.


«Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να ανταποκριθούμε και να ακούσουμε τις προσδοκίες της ίδιας της κοινωνίας και αυτό κάνουμε. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι, πικραμένοι ακόμη και θυμωμένοι», είπε.

Σημείωσε πως η κοινωνία ζητά μια διαφορετική ανεξάρτητη υποψηφιότητα που ενώνει και δεν διχάζει, που υπηρετεί τις προτεραιότητες της κοινωνίας και όχι κομματικές ατζέντες.

Ερωτηθείς γιατί επιλέγουν έναν πρώην υπουργό της κυβέρνησης Αναστασιάδη ο Ν.Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ υποστήριξε τον Νίκο Χριστοδουλίδη όταν ο ΔΗΣΥ και ο πρόεδρος του Αβ.Νεοφύτου τον επέκριναν για την στάση του στο κυπριακό (Σ.Σ. και ειδικά την περίοδο στο Κραν Μοντανά).

Είπε επίσης πως «είναι θετικό το γεγονός πως ο κ. Χριστοδουλίδης έχει αποδεχθεί να ενσωματώσει τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο περίγραμμα θέσεων που του έχει δώσει το ΔΗΚΟ, στο δικό του προεκλογικό πρόγραμμα και επομένως αυτές οι προτάσεις μαζί με τις άλλες προτάσεις που θα περιλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, όλα αυτά εγγυούνται την αλλαγή».

«Η πολιτική προϊστορία του καθενός μας είναι γνωστή, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως είναι γεγονός ότι το ΔΗΚΟ είχε πολιτικές διαφορές στο παρελθόν με τον Νίκο Χριστοδουλίδη όταν ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός του κ. Αναστασιάδη, όμως εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την υπέρβαση, τόνισε.

Πρόσθεσε πως ο κ. Χριστοδουλίδης έχει και θετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά ως υποψήφιος, είναι τίμιος, δεν είναι ταυτισμένος με την διαπλοκή, είναι ευσυνείδητος και εργασιομανής.