Αποσύρονται σιεφταλιές λόγω εντοπισμού σαλμονέλας

Την άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων στα οποία ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου, στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, στα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας.

Το πρώτο προϊόν αφορά κατεψυγμένες χοιρινές σιεφταλιές, οι οποίες συσκευάζονται στην Κύπρο από το Αγρόκτημα Νεφέλη και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης τις 8 Μαρτίου 2023.

Το δεύτερο προϊόν αφορά κατεψυγμένα μπιφτέκια κοτόπουλο με την εμπορική επωνυμία Διαλεκτό CAC QUALITY FOODS, τα οποία παράγονται στην Κύπρο από την εταιρία CAC Papantoniou Trading Ltd και αναγράφουν ως ημερομηνία λήξης τις 13 Μαΐου 2023. 

Σημειώνεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων, επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εμπλεκόμενων παρτίδων να βρίσκονται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου τα αγόρασαν.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, καταλήγει η ανακοίνωση.