Τουρκία: Αντικλεπτικά σε προϊόντα πρώτης ανάγκης

Η  κατάσταση στην Τουρκία φαίνεται ότι είναι πολύ χειρότερη για τους ανθρώπους, από milk-1αυτήν που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Η τουρκική λίρα κατρακυλάει, ο πληθωρισμός καλπάζει, οι Τούρκοι βλέπουν το εισόδημα τους να μειώνεται όλο και περισσότερο ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα σκαρφαλώνουν. Πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν έχουν λεφτά για να αγοράσουν τα βασικά. Λίγο γάλα για το παιδί τους και ένα κομμάτι κρέας.

Και μέσα σε αυτή την απελπιστική κατάσταση που ο λαός της Τουρκίας δεν έχει να φάει, ο πρόεδρος της χώρας, ονειρεύεται τη μεγάλη Γαλάζια Πατρίδα με το μισό Αιγαίο και τα νησιά του να είναι δικά του.

Αντικλεπτικά σε βασικά προϊόντα

Οι Τούρκοι πλέον πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ, κοιτάζουν τις τιμές και οι περισσότεροι φεύγουν χωρίς να πάρουν το παραμικρό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάστηκαν κλοπές.Από απλούς ανθρώπους που αναγκάστηκαν να κλέψουν ένα μπουκάλι γάλα, ή λίγο τυρί για να το δώσουν στα παιδιά τους που πεινούν.

Μάλιστα μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα, τοποθέτησαν αντικλεπτικά στα μπουκάλια με το γάλα αλλά και στα συσκευασμένα τυριά. Ο βασικός μισθός στην Τουρκία είναι τα 215 ευρώ ενώ ένα μπουκάλι γάλα στοιοχίζει σήμερα 2 ευρώ αλλά τις επόμενες ημέρες κανείς δεν ξέρει πόση αύξηση θα έχει πάρει.

Παράλληλα, και σε άλλα προϊόντα το κόστος παρασκευής τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να σκέφτονται να αλλάξουν τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούν.

Για παράδειγμα, οι παραγωγοί σκέφτονται να βάζουν στον μπακλαβά καρύδι αντί για φιστίκι, καθώς είναι πανάκριβο.