Δ. Κουτσούμπας: «Απέραντη βάση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» η Ελλάδα

Η χώρα έχει μετατραπεί σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση με ευθύνη όλων των 6f76a046b2722a7d402b28ba8a079405_Lκυβερνήσεων και καμία υποδομή δεν μένει ανεκμετάλλευτη» τόνισε μεταξύ άλλων το απόγευμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφωνώντας την κεντρική ομιλία του σε ημερίδα του κόμματος για τα 70 χρόνια συμμετοχής  της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Συνεδρίων, στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό.

Ο Γενικός Γραμματέας επικαλούμενος πληροφορίες ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη Λάρισα θα παρακολουθούν ρωσικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην χρήση της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τονίζοντας πως φέρει την υπογραφή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει την αποστολή δύναμης του ελληνικού στρατού ακόμη και στη Μοζαμβίκη που θα συμμετέχει «σε άλλη ιμπεριαλιστική αποστολή». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι συμμετέχει στην κλιμάκωση των κυρώσεων και αντικυρώσεων κατά της Ρωσίας από ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ λέγοντας ότι το βαρύ αντίτιμο το πληρώνει ο ελληνικός λαός.