Αντιδράσεις ΕΔΕΚ για το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσιας

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της αναφέρεται στις επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας τονίζοντας πως και η Κύπρος όφειλε να ζητήσει αναστολή εφαρμογής των κυρωσεων.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Κυπριακή Δημοκρατία ορθώς καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή όμως θα έπρεπε να αναλογιστεί και τις επιπτώσεις των κυρώσεων στην κυπριακή οικονομία.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συζήτηση που γίνεται για το νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας οφείλουμε να επαναλάβουμε πως όπως άλλες χώρες διεκδίκησαν αναστολή εφαρμογής κυρώσεων για μέτρα που πλήττουν την οικονομία τους, έτσι και η Κυπριακή Δημοκρατία όφειλε να πράξει το ίδιο.

Αυτό πλέον είναι αυταπόδεικτο από τις επιπτώσεις των κυρώσεων στον τουρισμό, στην δραστηριοποίηση των ρωσικών επιχειρήσεων στην Κύπρο, και στην αύξηση της ανεργίας αφού σημαντικός αριθμός συμπατριωτών μας έμεινε χωρίς απασχόληση λόγω της αδυναμίας καταβολής μισθών από ρωσικών συμφερόντων εταιρείες στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα προς όφελος των πολιτών που επηρεάζονται από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.»