Λαβρόφ:Απαράδεκτα τα αιτήματα των ΗΠΑ

imagewΟ Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη, ούτε καν να συζητήσει τα “απαράδεκτα” αιτήματα των ΗΠΑ “να επιστρέψουν στους στρατώνες τους” τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφός τους.

Ο Λαβρόφ προέβη στις δηλώσεις αυτές, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις που είχε κάνει η Αμερικανίδα Υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν μετά τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα την Γενεύη, στις οποίες είχε αναφέρει ότι η Ρωσία για να αποδείξει ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία θα πρέπει τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία να επιστρέψουν στους στρατώνες τους.

Επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε ως “νευρικό κλονισμό” το νομοσχέδιο που παρουσίασαν Αμερικανοί γερουσιαστές που προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στην Ρωσία σε περίπτωση που επιτεθεί στη Ουκρανία.

“Θεωρώ ότι είναι ένα είδος νευρικού κλονισμού. Στην προσπάθειά τους να επιβεβαιώσουν το δικό τους μεγαλείο οι άνθρωποι αυτοί έφθασαν σε κάποιο ψυχολογικό όριο, το οποίο είναι δύσκολο να το εξηγήσουμε” δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι στο νομοσχέδια “υπάρχουν ακόμη και προτάσεις να επιβληθούν κυρώσεις ανεξάρτητα από αν θα υπάρξει ή δεν υπάρξει, η έτσι λεγόμενη επίθεση στην Ουκρανία, επειδή απλώς δεν αποσύρουμε τα στρατεύματα μας από το έδαφός μας”.

Κορυφαίοι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος παρουσίασαν χθες ένα νέα σχέδιο επιβολής κυρώσεων, που στοχεύει να τιμωρήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.