Ύστατο χαίρε στον Μιχάλη Παυλίδη

imagewΣτην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε την Πέμπτη ο τέως Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. Νωρίς το απόγευμα στην εκκλησία Αγίας Παρασκευής εκατοντάδες φίλοι και εκτιμητές του έργου του από κάθε γωνιά της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, και συνδημοτών του, τον αποχαιρέτησαν σε κλίμα θλίψης και οδύνης.

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος  στον επικήδειο του ανέφερε πως ήρθε να αποχαιρετήσει τον Δήμαρχο όχι μόνο ως Υπουργός, αλλά ως φίλος, συνεργάτης και πρώην συνάδελφος.

“Μαζί περάσαμε πολλά,  συνεργαστήκαμε και δώσαμε πολλές μάχες ιδιαίτερα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, ανέφερε.

Τον χαρακτήρισε ανθρώπινο, ειλικρινή και οραματιστή άνθρωπο, εξωστρεφή που απολάμβανε τη ζωή.

“Ένας άνθρωπος της ζωής και του πολιτισμού με κοινωνικό πρόσωπο αφού ήταν γνωστό ότι ήταν δίπλα στον καθένα. Δυναμικός αλλά και ευαίσθητος, που αγαπούσε παθολογικά την Γεροσκήπου και που έβαζε τον Δήμο του πάνω από όλους και από όλα”, ανέφερε ο Υπουργός.

Ανέφερε επίσης ότι ανέδειξε την Γεροσκήπου τόσο πολιτιστικά όσο και τουριστικά, πετυχαίνοντας την δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής τα οποία βελτίωσαν και  άλλαξαν προς το καλύτερο την πόλη, όπως την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου , την σύνδεση της τουριστικής περιοχής με τον παραδοσιακό πυρήνα και άλλα.

Ο Δημαρχεύων Γεροσκήπου Κυριάκος Χατζηβασίλης ανέφερε πως ο Μιχάλης Παυλίδης υπήρξε μια φωτεινή παρουσία στην Γεροσκήπου που για πολλά χρόνια προσέφερε κοινωφελές έργο στην τοπική  κοινωνία και τον συνάνθρωπο του, είτε μέσα από τις θέσεις που κατείχε, είτε μέσα από τις εθελοντικές του δράσεις στις οποίες συμμετείχε.

“Δεν έφυγε απλά ένας άξιος Δήμαρχος αλλά και ένας άνθρωπος τον οποίο διέκρινε το ήθος , η εντιμότητα,  η μεγάλη του αγάπη για την γενέτειρα του τη Γεροσκήπου, η εξωστρέφεια και το χαμόγελο”, ανέφερε.

Ο κ. Χατζηβασίλης είπε ότι ο τέως Δήμαρχος έδωσε μάχες προασπίζοντας τα συμφέροντα της Γεροσκήπου χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και πως υπηρέτησε την πόλη του με ήθος , υψηλό φρόνημα και πίστη σε αρχές και αξίες.

Είπε πως στο αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις για να τιμήσει την μνήμη του.

Επικήδειο απηύθυνε και ο τέως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αττικής Ιωάννης Σταθόπουλος, Δήμος με τον οποίο η Γεροσκήπου είναι αδελφοποιημένη. Εξήρε την προσφορά και το έργο του Μιχάλη Παυλίδη.

Το παρών τους έδωσαν ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης,  οι Δήμαρχοι της επαρχίας Πάφου, συνεργάτες και φίλου του εκλιπόντος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του τέως Δημάρχου. Η Πρόεδρος του Δ.Σ Άντρη Κανάρη απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και επισημαίνει τη διαχρονική του προσφορά και στήριξη προς το Σύλλογο.