Στις 10 Ιανουαρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το χρίσμα του υποψηφίου ΔΗΣΥ για τις προεδρικές του 2023

Ο ΔΗΣΥ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα υπενθυμίζει ότι η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από μέλη του Κόμματος, για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου από 09:30πμ μέχρι τις 12:00μμ, στο  Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης», (Αίθουσα «Κερύνεια).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται περαιτέρω ότι το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022.

Προστίθεται ότι δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2021 και ότι έντυπα υποβολής μπορούν να εξασφαλιστούν από το Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του Κόμματος Γιώργο Λυσανδρίδη.

Επισημαίνεται περαιτέρω ότι το ενδιαφερόμενο μέλος θα πρέπει να έχει τακτοποιημένες τις συνδρομές του μέχρι το 2022 και υπενθυμίζεται ότι με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του κόμματος σε Προεδρικές Εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Συνέδριο.