Έρευνα από Αστυνομία και Υπουργείο Υγείας για το περιστατικό θανάτου 77χρονου σε ταξί

Την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς μετά τον θάνατο 77χρονου σε ταξί, εγείρει εκ νέου ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ενώ η Αστυνομία, μετά από καταγγελία συγγενή, ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου και για το ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας, ενώ έκθεση ζήτησε και ο περιφερειακός διευθυντής Λεμεσού-Πάφου του ΟΚΥπΥ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ο 77χρονος μετέβη χθες στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και αφού του έγινε μια ένεση επέστρεψε στο σπίτι του. Τη νύχτα μετέβη ωστόσο, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, στο Νοσοκομείο εκ νέου και “χωρίς να γίνει διάγνωση για την επικινδυνότητα του περιστατικού” -όπως λέει ο Δήμαρχος –  τού δόθηκε παραπεμπτικό για να μεταβεί με δικό του όχημα στο Νοσοκομείο Πάφου. Καθοδόν ωστόσο ο 77χρονος απεβίωσε μέσα στο ταξί που τον μετέφερε στο ΓΝ Πάφου.

Αν και υπάρχουν τρία ασθενοφόρα, ωστόσο μόνο ένα ασθενοφόρο έχει προσωπικό, είπε ο κ. Παπαχριστοφή, σημειώνοντας ότι   αναγκαία χαρακτηρίζεται η μεταφορά ασθενή με ασθενοφόρο μόνο για τα πολύ σοβαρά περιστατικά. Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς δήλωσε, επίσης, πως και οι Πρώτες Βοήθειες υπολειτουργούν στο Νοσοκομείο Πόλης, με το να μην υπάρχει καρδιολόγος, να μην υπάρχουν ειδικοί ιατροί, που στήριζαν και το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης, και με το να τους μεταφέρουν στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για τη λειτουργία των θαλάμων covid. “Υπολειτουργούν τα ασθενοφόρα, ενώ έχουν κλείσει αρκετοί θάλαμοι”.

Είπε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις 19:00  μέχρι τις 07:00  της επόμενης ημέρας υπάρχει μόνο ένα πλήρωμα ασθενοφόρου όχι δύο. Τα δύο είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πρόσθεσε πως πριν λίγες ημέρες με το θανατηφόρο που συνέβη στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς χρειάστηκε να μεταβεί ασθενοφόρο της Πέγειας. Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως το Σάββατο πριν το μεσημέρι  θα διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και για τον τοπικό αστυνομικό σταθμό που είναι υποστελεχωμένος, αλλά και για την “υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς”.

Είπε ακόμη πως αναμένουν και τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα περί τα μέσα Δεκεμβρίου για τη συζήτηση των προβλημάτων που αφορούν τον τομέα της υγείας, που αντιμετωπίζει το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Ερευνα από Αστυνομία

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Μιχάλης Ιωάννου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του 77χρονου και επιπρόσθετα μετά από την καταγγελία που έγινε από συγγενικό του πρόσωπο, διερευνάται και το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Η Αστυνομία, είπε, διερευνά το ενδεχόμενου αιφνίδιου ή αφύσικου θανάτου αλλά και το θέμα της ιατρικής αμέλειας. Ο κ . Ιωάννου ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό θα βοηθήσει και η νενομισμένη νεκροτομή που θα γίνει επί της σορού του 77χρονου, η οποία δεν έχει καθοριστεί ακόμη πότε θα γίνει.

Εκθεση ζήτησε ο ΟΚΥπΥ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τον περιφερειακό διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου του ΟΚΥπΥ όπως του υποβληθεί έκθεση όλων των γεγονότων του περιστατικού του αιφνίδιου θανάτου του 77χρονου κατοίκου Πόλης Χρυσοχούς.