Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ αποχαιρέτισε τον Πρόεδρο

imagewΤην ελπίδα ότι θα υπάρξει λύση του Κυπριακού το συντομότερο εξέφρασε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία αποχωρεί στο τέλος Σεπτεμβρίου από τη θέση της, και είχε το πρωί αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η κ. Σπέχαρ, η οποία θα έχει τη Δευτέρα αποχαιρετιστήρια συνάντηση και με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, είπε σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που διήρκησε λίγο πέραν της μιας ώρας, πως μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενόψει των επικείμενων ταξιδιών του, και ειδικά για να ευχαριστήσει τον ίδιο και την Κυβέρνησή του για όλη τη συνεργασία και τη στήριξη κατά τα τελευταία πέντε και χρόνια που ίδια ήταν στο νησί.

Επεσήμανε πως είναι πολύ εντυπωσιασμένη από τους Κύπριους, από την επιμονή τους και από την επιθυμία τους για ειρήνη. Σημείωσε πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτό το νησί, και στις δυο πλευρές, που συνεχίζουν να εργάζονται για την ειρήνη.

«Κάποιες φορές είναι πολύ θαρραλέοι και είναι σημαντικό αυτό που κάνουν και αυτό που λένε. Θέλουν να δουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτό το νησί, για όλους. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουν, γιατί είναι πολύ σημαντικό να εμπλακούν περισσότεροι άνθρωποι στην ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε.

Υπενθύμισε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει πει πως δεν θα τα παρατήσει, και εξέφρασε την ευχή και οι Κύπριοι να μην τα παρατήσουν.

Ευχαρίστησε όλους με τους οποίους εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, και είπε πως αισθάνεται πως το νησί την αγκάλιασε όλο αυτό τον καιρό.

«Ήταν μια θαυμάσια εμπειρία. Ό,τι και να συμβεί στο μέλλον, εύχομαι τα καλύτερα για αυτό το νησί και περιμένω την ημέρα της λύσης του Κυπριακού», είπε, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα έλθει το συντομότερο.

Είπε, τέλος, ότι η Κύπρος και οι Κύπριοι θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά της.