Συνεχίζεται η δίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού


Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου συνεχίστηκε σήμερα η δικαστική διαδικασία που αφορά η υπόθεση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία βιασμού.

Το αδίκημα φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011 στο χώρο εργασίας του ηλικίας 83 ετών ανώτερου κληρικού, στη Λάρνακα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας Αμμοχώστου ο αστυνομικός εξεταστής της υπόθεσης ο οποίος κατέθεσε αριθμό τεκμηρίων, ημερολόγια ενεργείας και καταθέσεις τις οποίες έλαβε.

Κατέθεσαν επίσης ως μάρτυρες κατηγορίας ο λογιστής της Ιεράς Μονής Κύκκου, τραπεζική υπάλληλος και ο Μαρίνος Κλεάνθους ο οποίος είχε παρουσία σε τηλεοπτική εκπομπή στο παρελθόν για το θέμα.

Ακολούθως έδωσε η παραπονούμενη την μαρτυρία της, η οποία στην ουσία επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου αυτά που γράφει στην γραπτή της κατάθεση.

Παρών στην διαδικασία ήταν και ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά όλα όσα του καταλογίζει η παραπονούμενη.

Αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου ο Συνήγορος Υπεράσπισης του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσοστόμου, Μιχάλης Πικής θα προχωρήσει σε αντεξέταση της παραπονούμενης.