Διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων έξω από το Υπ.Δικαιοσύνης

imagewΜε ειρηνικό τρόπο γύρω στα 500 άτομα διαδήλωσαν πλησίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κατά των υποχρεωτικών safe pass και των rapid test, τα οποία αποκαλούν “μέτρα καταπίεσης” .

Τη διαδήλωση οργάνωσε η πλατφόρμα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης “Φωνή Θεού”.

Στη λεωφόρο Αθαλάσας στήθηκαν κιγκλιδώματα, απαγορεύοντας στους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Υπουργείο, ενώ διακόπηκε η πρόσβαση της τροχαίας γύρω από το Υπουργείο. Άνδρες της Αστυνομίας ήταν παραταγμένοι με ασπίδες και αντιδιαδηλωτική εξάρτηση, ενώ έξω από το κτήριο του Υπουργείου βρισκόταν και το αντιδιαδηλωτικό όχημα, Αίαντας.

“Πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την ελευθερία μας. Τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση; Να μας διχάσει σε εμβολιασμένους και μη;” διερωτήθηκε μια νεαρή. Δεν είμαστε εδώ για το εμβόλιο, δεν είμαστε αρνητές. Είμαστε κατά της υποχρεωτικής μορφής. Θέλουμε εμείς να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής, πρόσθεσε.

Στο κιγκλίδωμα που έστησε η Αστυνομία αναρτήθηκε ένα πανό που ανέγραφε ” θέλουμε ειρήνη όχι διχασμό”, ενώ μια γυναίκα φώναζε προς το μέρος των Αστυνομικών ” είμαστε πλάσματα δεν είμαστε ρομπότ”.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “κάτω η Χούντα του Αναστασιάδη” και “ψωμί παιδεία, ελευθερία”.

Μεταξύ άλλων τα αιτήματα της εκδήλωσης είναι η άμεση κατάργηση του  “SafePass”, άμεση δήλωση/δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι το rapid test δεν θα χρεώνεται στους εργαζόμενους/πολίτες σε καμία περίπτωση και άμεση δέσμευση για κατάργηση του rapid test ανά 72 ώρες.

Ζήτησαν επίσης άμεση δήλωση/δέσμευση και διακήρυξη του Προέδρου και όλων των κομμάτων και των εργοδοτών ότι ο εμβολιασμός για τον Covid-19 δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός και όπως “σταματήσει άμεσα ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε ανεμβολίαστους και μη”.

Ζήτησαν επίσης να σταματήσει άμεσα “ο εκφοβισμός, εκβιασμός, απειλές απόλυσης κατά εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τον λόγο ότι αρνούνται να εμβολιαστούν”, αλλά και άμεση κατάργηση των “παράνομων και αντισυνταγματικών διαταγμάτων”.

Πρόσθετα ζήτησαν άμεση διακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι το lockdown είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και ενίσχυση των νοσοκομείων και γενικά της υγείας “με όλα τα εκατομμύρια που δαπανώνται για τα άχρηστα rapid test”.