Σε ισχύ από την Δευτέρα, το νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας

Τίθεται σε ισχύ την προσεχή Δευτέρα, 17 Μαΐου, το νέο Διάταγμα του imagewΥπουργού Υγείας, με το οποίο ρυθμίζονται οι σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το νέο Διάταγμα επεκτείνεται το ωράριο απαγόρευσης μετακίνησης από τις 11 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ η χρήση του SafePass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι χώροι θρησκευτικής λατρείας, ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με το διάταγμα η προσκόμιση SafePass δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Στο μεταξύ, στο διάταγμα περιλαμβάνονται περαιτέρω βελτιωτικές ρυθμίσεις για τον χώρο του αθλητισμού.

Επίσης, αναφέρεται ότι από τις 10 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα αναψυχής, στη βάση οδικού χάρτη και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τα οποία θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες μετά από διαβούλευση ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτούσιο το νέο διάταγμα εδώ.