Ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τους ηγέτες στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τ’ αποτελέσματα Γενεύης


 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα ενημερώσει τους imagewαρχηγούς των κρατών μελών της ΕΕ για τα αποτελέσματα της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, στο πλαίσιο της συνόδου του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στο Πόρτο της Πορτογαλίας στις 8 Μαΐου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως παρόλο ότι το Συμβούλιο είναι άτυπο και δεν αναμένεται κάποια συζήτηση επί του θέματος, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει του Ευρωπαίους εταίρους για το τι έγινε στη Γενεύη, ζητώντας συνέχιση της συμπαράστασης της ΕΕ και των κρατών μελών της στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Σημειώνεται πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στο Πόρτο στις 8 Μαΐου για να συζητήσουν κοινωνικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Η άτυπη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα διεξαχθεί σε συνέχεια της διάσκεψης υψηλού επιπέδου που διοργανώνεται από την πορτογαλική Προεδρία της ΕΕ στις 7 Μαΐου.