Αρχίζει την Τρίτη ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 30-38 ετών


 
imagewΣτον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 30-38 ετών επικεντρώνεται αυτή την περίοδο το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού κατά της COVID-19 αναφέρει στο δελτίο Τύπου για τους εμβολιασμούς το Υπουργείο Υγείας.

Επαναλαμβάνει ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με βασικό στόχο την κάλυψη σημαντικού ποσοστού του πληθυσμού εντός Μαΐου, προσθέτοντας ότι ο στόχος για εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση πέραν του 60% του πληθυσμού, που δύναται να εμβολιαστεί, μέχρι το τέλος Ιουνίου, είναι εφικτός, εάν ληφθούν υπόψη οι προγραμματισμένες παραλαβές από τα αδειοδοτημένα εμβόλια και η αυξημένη ανταπόκριση από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός, διαλαμβάνει ότι η Πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει για τις ηλικιακές ομάδες 37-38 ετών την Τρίτη 4 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, 35-36 ετών Πέμπτη 6 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ, 33-34 ετών την Παρασκευή 7 Μαΐου, από 7:30 το πρωί μέχρι 8 το βράδυ.

Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι προσβάσιμη τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ότι  οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειδοτημένα εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Σημειώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες που η Πύλη Εμβολιασμού ήταν διαθέσιμη για ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα των 61-70, διευθετήθηκαν μέχρι τις 8.00 χθες το βράδυ 8.480 ραντεβού από σύνολο 12.960 που είχαν δοθεί και συμπληρώνει ότι ο προγραμματισμός για την περίοδο μετά τις 8 Μαΐου θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.