Δεν έτυχε οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης από τραπεζικά ιδρύματα, λέει η Ιωάννα Παναγιώτου


 imagewΗ Ιωάννα Παναγιώτου σε γραπτή δήλωση της σε σχέση με την αναφορά στο πρόσωπο της στην τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας (ΠΕΠ 15) ως πρώην αρχηγός πολιτικού κόμματος, αναφέρει ότι «τα δάνεια δημιουργήθηκαν στα πλαίσια προσπάθειας  μου για διατήρηση της μικρής οικογενειακής μου επιχείρησης η οποία λειτουργούσε από το 1988, και η οποία πλήγηκε ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση. Η επιχείρηση αυτή αποτελούσε  τη μόνη πηγή εισοδήματος μου από το 1988 μέχρι το 2013».

Σημειώνει ότι «οι αιτητές προσέφεραν σχεδόν όλα τα ακίνητα που είχαν στην κατοχή τους έναντι των χρεών τους, με σκοπό τη μείωση των δανειακών τους υποχρεώσεων» και «όσον αφορά στη λύση αναδιάρθρωσης που προτάθηκε από την Altamira, η Μονάδα συνέστησε (…) την έγκρισή της “όλως εξαιρετικά” υπό τους όρους και προϋποθέσεις που εισηγήθηκε» και οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί από τους αιτητές.

Δέον να σημειωθεί, αναφέρει, ότι μεταξύ των όρων συμπεριλαμβανόταν και η αποποίηση οποιασδήποτε τυχόν απαίτησης της, ως Διαχειριστή της περιουσίας αποβιώσαντα στενού συγγενικού της προσώπου για θέμα που αφορούσε ασφαλιστική κάλυψη.

«Προχώρησα, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας μου, σε αναδιάρθρωση στη βάση των όρων που πρότεινε η Altamira και όλες οι δόσεις αποπληρώνονται κανονικά μέχρι και σήμερα», προσθέτει

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι από τα στοιχεία της έκθεσης είναι ξεκάθαρο ότι σε καμιά περίπτωση έτυχε οποιασδήποτε ευνοϊκής μεταχείρισης από τα τραπεζικά ιδρύματα.