Μ. Καρογιάν: Ο Πρόεδρος να ανταποκριθεί θετικά σε πρόσκληση ΓΓ ΟΗΕ για άτυπη Διάσκεψη

Μάριος-Καρογιάν-ΓΤΠ2aΘέση της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά σε ενδεχόμενη πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για συμμετοχή του σε άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριος Καρογιάν.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντησή του με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιιν Χολ Λουτ, καθώς και την επικοινωνία που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ σε σχέση με την παρούσα φάση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης είπε πως η διεθνής συγκυρία δεν είναι η καλύτερη, “ελλοχεύουν κίνδυνοι τους οποίους έχουμε διαπιστώσει όλοι στη συνεδρία τη σημερινή|.

Από την άλλη πλευρά όμως, πρόσθεσε, χρειάζεται προληπτική πολιτική, χρειάζεται σωστή προετοιμασία της πλευράς μας, συνέργεια και συνεννόηση με ισχυρούς παίκτες του διεθνούς συστήματος και του Συμβουλίου Ασφαλείας, “έτσι που να ελαχιστοποιηθούν οι όποιοι ενδεχόμενοι κίνδυνοι σε σχέση με την άτυπη αυτή Διάσκεψη και δεδομένης της προκλητικής στάσης της Τουρκίας, δεδομένων και των κινήσεων κάποιων κύκλων που θα ήθελαν να προωθήσουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς”.

Ο κ. Καρογιάν είπε πως “επαναλάβαμε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι είναι η ώρα που θα πρέπει να υπάρξει ενότητα πραγματική, είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις έτσι που να ανταποκριθούμε στο ακέραιο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τους στόχους που έχει θέσει η πλευρά μας”.