197 κρούσματα κορωνοϊού και το θάνατο 91χρονου ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές

 

imagewΤον θάνατο ενός άντρα ασθενή με COVID-19, ηλικίας 91 ετών, και 197 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι αρχές. Συνολικά 103 κρούσματα εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Τα 77 αφορούν στενές επαφές θετικών περιστατικών στην Επαρχία Λεμεσού.

Ο άντρας που απεβίωσε είχε εξαιρετικά βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, είχε μεταφερθεί τις προηγούμενες μέρες από το Σωκράτειο Μέλαθρο Ευγηρίας και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται σε σηπτική καταπληξία. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 34, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένουν 26, 17 άντρες και 9 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη.

Στα 197 νέα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται και τα 35 που ανακοινώθηκαν νωρίτερα στο Σωκράτειο Μέλαθρο Ευγηρίας. Συγκεκριμένα, από σύνολο επιπλέον 2.812 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν επιπρόσθετα στα 35 κρούσματα από τον οίκο ευγηρίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, 162 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. Δυο από τα επιπλέον περιστατικά που ανακοινώθηκαν απόψε αφορούν επίσης άτομα από το Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας τα οποία μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο ΤΑΕΠ Λεμεσού λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Ως εκ τούτου, συνολικά τα θετικά περιστατικά από τον οίκο ευγηρίας είναι 37.

Αναλυτικά, τα σημερινά κρούσματα προέκυψαν ως ακολούθως: Από 852 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 103 κρούσματα, από 315 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 15 κρούσματα, από 155 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 12 κρούσματα, από 1.078 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 8 κρούσματα και από 306 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 24 κρούσματα.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 4.760.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 27 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέντε ασθενείς, ενώ άλλα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.