Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο διαψεύδει εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού στο προσωπικό του

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο διαψεύδει τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού ανάμεσα στο προσωπικό του.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο αναφέρει πως «με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αναφέρει ότι στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο υπάρχουν επιβεβαιωμένα  κρούσματα κορωνοϊού».

«Δηλώνω υπεύθυνα», αναφέρει ο Ιατρικός Διευθυντής του Κέντρου, Καθ. Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Δρ. Νικόλαος Ζαμπόγλου «πως μέχρι τώρα, ευτυχώς, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα ανάμεσα στο προσωπικό του Κέντρου μας».

Θέλουμε ταυτόχρονα να διαβεβαιώσουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού στο Κέντρο, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το ανακοινώσουμε και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Παρακαλούμε τους υπευθύνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ανακοινώσεις τους, γιατί στη δική μας περίπτωση, χωρίς λόγο καρκινοπαθείς αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις θεραπείες και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωής τους», προστίθεται.

Από πλευράς του, το Υπουργείο Υγείας με το οποίο επικοινωνήσαμε αναφέρει ότι «αυτής της ενημέρωσης έτυχε από την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης».