Απαλλάχθηκαν από την κατηγορία ανθρωποκτονίας 18χρονου από ναρκωτικά δυο κατηγορούμενοι


 
imagewΤην απαλλαγή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αποφάσισε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού για τους δυο κατηγορούμενους για τον θάνατο 18χρονου, ο οποίος απεβίωσε στις 14 Ιουνίου 2018, μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε το πρωί την απόφαση του, αναφέροντας πως δεν παρουσιάστηκε ενώπιον του ικανοποιητική μαρτυρία για εμπλοκή των δυο κατηγορούμενων, σήμερα 41 και 27 χρόνων, στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Το δικαστήριο απάλλαξε πλήρως τον 1ο κατηγορούμενο από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ενώ ο 2ος βρέθηκε εκ πρώτης όψεως ένοχος για το αδίκημα της προμήθειας των ναρκωτικών και θα κληθεί σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος είχε αναγνωριστεί από φιλικό πρόσωπο του θύματος, ως το άτομο που του πούλησε την ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκσταση), σε καφετέρια στο Τραχώνι, την οποία διαχειριζόταν ο 39χρονος.

Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, σε κωματώδη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και διαπιστώθηκε πως υπέστη ανακοπή καρδιάς, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθως είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου απεβίωσε στις 14 Ιουνίου, μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.

Για την ίδια υπόθεση είχε απαλλαχθεί, τον περασμένο Μάιο, από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και ο 40χρονος ιδιοκτήτης της καφετέριας.