Στις 9 Μαίου στη Μόσχα ο Αλ. Τσίπρα

Στη Ρωσία προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ο κ.Τσίπρας θα μεταβεί στη Μόσχα στις 9 Μαΐου.newego_LARGE_t_1101_54461793_type12713

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι κύριοι Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν για την κατάσταση στην οικονομία και άλλα διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream».
Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο κ. Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».
Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε με αντίστοιχη ανακοίνωση και το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογή της νέας κυβέρνησης.
Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός τόνισαν την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας -δύο χώρες με βαθιές και ιστορικές σχέσεις- ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, ενώ τονίσθηκε η σημασία εξασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή.
Τέλος, ο Πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον πρωθυπουργό στη Μόσχα, στις 9 Μαΐου, προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού, εκφράζοντας την πρόθεση να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.