Η Αλληλεγγύη για την ιατρογενή διασπορά του κορωναϊού

Το Κίνημα Αλληλεγγύη κρούει ξανά για πολλοστή φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την ιατρογενή διασπορά του κορωναϊού .Σε χθεσινή ανακοίνωση της αναφέρει:imagew

“Σε σημερινή ραδιοφωνική του παρέμβαση ο Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών και Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας, κ. Λεόντιος Κωστρίκης, σημείωσε επί λέξει: «Το πρόβλημα το μεγάλο που υπάρχει στην Κύπρο είναι ότι δυστυχώς το 25% των λοιμώξεων είναι από το ιατρικό προσωπικό. Είναι πιο ψηλό και από την Ιταλία στην οποία ήταν 20%. Επομένως αυτό είναι κακό πραγματικά κακό, διότι μας βγάζει knockout 25% των γιατρών και των νοσηλευτών μας. Αυτό είναι ένα πλήγμα. Είναι σαν να πηγαίνουμε στον πόλεμο χωρίς αξιωματικούς. Είναι φοβερό πλήγμα αυτό και πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα αλλά ξέρετε τα νοσοκομεία εξ ορισμού είναι χώροι που συχνάζουν άρρωστα άτομα και εκεί υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός αλλά πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί να μην μολυνθούν και άλλα άτομα του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, γιατί το πρόβλημα θα ξεκινήσει από εκεί και όχι από τον αριθμό των κλινών και του άψυχου υλικού που χρειαζόμαστε».
Εμείς τα λέγαμε πολύ πριν την δήλωση αυτή και μας κατηγορούσαν για «στείρα και άκαιρη αντιπολίτευση».
Τώρα δεν επιχαίρουμε.
Γνωρίζουμε ότι η διασπορά του ιού σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δεν μπορεί να αποφευχθεί. Αλλά να αδρανοποιούνται ολόκληρα νοσοκομεία από επιμονή σε λανθασμένες αποφάσεις, είναι απαράδεκτο.

Βεβαίως άλλοι έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση των ασθενών και των νοσοκομείων και όχι ο Καθηγητής Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κύριος Λεόντιος Κωστρίκης.”