Γιατρός του ΓΝ Πάφου το 24ο θετικό κρούσμα επαγγελματία υγείας

Στα 44 τα κρούσματα στα κατεχόμενα

 Ένα νέο θετικό κρούσμα εντοπίστηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου και αφορά γιατρό του ΓΝ Πάφου. Ο συγκεκριμένος γιατρός  είχε δώσει δείγμα την Δευτέρα αφού παρουσίασε συμπτώματα.  Είναι το 24ο θετικό κρούσμα επαγγελματία υγείας στο Νοσοκομείο της Πάφου.imagew

Την 25η Μαρτίου, πέραν  της γενικής απολύμανσης που έγινε από εταιρεία, προσωπικό του  κρατικού νοσηλευτηρίου συνέχισε  τον εσωτερικό καθαρισμό των θαλάμων προετοιμάζοντας τους για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.

Εκτίμηση πάντως της διεύθυνσης του Νοσοκομείου Πάφου είναι πως τις επόμενες λίγες μέρες, ίσως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα , το ΓΝ Πάφου θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αν όχι στην ολότητα του, δηλαδή όλες οι κλινικές ταυτόχρονα, τουλάχιστον σταδιακά.

44 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στα κατεχόμενα και  δοκιμή νέου γρήγορου τεστ σε δεκάδες άτομα

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός κρουσμάτων στα κατεχόμενα είναι 44 ανακοίνωσε απόψε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας πως πρόκειται για άτομα που ήρθαν σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις δηλώσεις του στον Μπαϊράκ, ο κ. Πιλλί επιβεβαίωσε ότι σε γρήγορο τεστ υποβλήθηκαν 38 άτομα, προσωπικό και «αστυνομικοί» που φύλαγαν το υπό καραντίνα για 14 μέρες ξενοδοχείο Σάλαμις, τα επιβεβαιωμένα αποτελέσματα γι’ αυτούς όμως θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η πληροφορία για 38 θετικά κρούσματα ξεκίνησε από την ανάρτηση ενός ειδικού λοιμωξιολόγου, Ζαφέρ Ερντόγμους ο οποίος έγραψε ότι χρησιμοποίησαν τα τεστ PCR που έχoυν επιτυχία κοντά στο 100% και βρήκαν 38 θετικά. Οι τ/κ ιστοσελίδες που μετέδωσαν ως είδηση την ανάρτηση του ειδικού, σημείωσαν ότι πρόκειται για τα τεστ που προμηθεύτηκαν προχθές από την Τουρκία.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρθηκε σε αναστάτωση στην «αστυνομική διεύθυνση» Αμμοχώστου και έγραψε πως περίπου 90 άτομα, συγγενείς «αστυνομικών» που ήταν στο ξενοδοχείο Σάλαμις, αλλά και των οικογενειών του προσωπικού, οδηγήθηκαν το απόγευμα με λεωφορείο στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας για να υποβληθούν σε αυτό το γρήγορο τεστ.

Ο πρόεδρος του ομίλου στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Σάλαμις, Μεχμέτ Κραλ δήλωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι στους οποίους έγινε αυτό το γρήγορο τεστ  βρισκόταν εντός του ξενοδοχείου για 14 μέρες και σημείωσε πως τήρησαν τους όρους της καραντίνας όπως τους ζητήθηκε.

Στο μεταξύ τ/κ ΜΜΕ έγραψαν σήμερα ότι μόνο 181 τεστ σε 15 ημέρες είχαν γίνει μέχρι χτες, σχολιάζοντας πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.

Εξάλλου, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά και των τελευταίων τουριστών από τα κατεχόμενα, με άλλες δύο ναυλωμένες πτήσεις από την Γερμανία και προς την Γαλλία.

Σήμερα έγιναν 39 συλλήψεις στα κατεχόμενα ατόμων που παραβίασαν την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας.