Σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Κερκ Ντάγκλας

 

Ο Κερκ Ντάγκλας που απεβίωσε στις 5 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 103 ετών, άφησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα και έτσι τα μέλη της οικογένειάς του θα λάβουν μόλις το ένα έκτο.

Συγκεκριμένα, από την κίνηση αυτή επωφελούνται το Παιδικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες, το Κέντρο Παιδικής Ηλικίας «Κερκ και Αν Ντάγκλας» και μια υποτροφία του Πανεπιστημίου Σεντ Λόρενς για μη προνομιούχους φοιτητές.

Ως εκ τούτου, η δεύτερη σύζυγός του, Αν, και οι τρεις γιοι του, Τζόελ, Πίτερ και Μάικλ, ενδέχεται να είναι εκείνοι που θα λάβουν περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία.

Ο Μάικλ Ντάγκλας, με περιουσία που φτάνει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, επαίνεσε τον πατέρα του, Κερκ, για το πάθος του για τις φιλανθρωπίες, τονίζοντας:

«Η ζωή του Κερκ ήταν καλή και αφήνει μια κληρονομιά στον κινηματογράφο που θα αντέξει για τις επόμενες γενιές και μια ιστορία ως διάσημος φιλάνθρωπος που εργάστηκε για να βοηθήσει το κοινό και να φέρει την ειρήνη στον πλανήτη».Ένας από τους πιο διάσημους ρόλους του Κερκ Ντάγκλας ήταν αυτός του Σπάρτακου στην ομώνυμη ταινία.