Ρώμη: Ανακαλύφθηκε σαρκοφάγος που πιθανόν να ήταν αφιερωμένη στον Ρωμύλο

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν υπόγειο θάλαμο στο Φόρουμ της αρχαίας Ρώμης, όπου υπάρχει σαρκοφάγος που πιστεύεται πως είναι αφιερωμένη στον Ρωμύλο.4281714

Σε μια σημαντική ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι, οι οποίοι εκτελούν εργασίες ανασκαφής στην περιοχή του Φόρουμ της Ρώμης.

Σύμφωνα με την Αλφονσίνα Ρους, διευθύντρια του Αρχαιολογικού Πάρκου του Κολοσσαίου, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν θάλαμο κάτω από το Ρωμαϊκό Φόρουμ, στον οποίο υπάρχει μια σαρκοφάγος που πιστεύεται πως ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή της πόλης, Ρωμύλο. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η σαρκοφάγος εκτιμάται πως είναι 2.600 ετών, ενώ κάνουν λόγο για «μια εκπληκτική ανακάλυψη».

Όπως επεσήμανε η Ρους, «είναι μια εκπληκτική ανακάλυψη. Το Φόρουμ δεν παύει ποτέ να μας προσφέρει νέους θησαυρούς».

Η σαρκοφάγος σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει μήκος 1,4 μέτρα και αναπαριστά έναν βωμό, ενώ είναι τοποθετημένη κοντά μια κυκλική πέτρινη κατασκευή.

Ο θάλαμος όπου εντοπίστηκε η σαρκοφάγος, βρίσκεται κάτω από την είσοδο προς το μέρος όπου συγκεντρώνονταν οι αρχαίοι Γερουσιαστές, την Curia. Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, η ανακάλυψη έγινε λίγα μόλις μέτρα από τον αρχαίο μνημείο, Lapis Niger, που ήταν συνδεδεμένος με τον θάνατο του Ρωμύλου και για αυτό το λόγο, θεωρούνταν σύμβολο κακής τύχης. Σύμφωνα με τη Ρούσο, αυτός ο βωμός πιστεύεται πως τοποθετήθηκε κοντά στον τάφο του Ρωμύλου.

«Δεν είναι τυχαίο πως αυτός ο υπόγειος βωμός ήταν τοποθετημένος κοντά στο μνημείο Lapis Niger» εξήγησε.

Την Παρασκευή θα γίνουν γνωστές από τους ερευνητές, περισσότερες λεπτομέρειες για την σπάνια αυτή ανακάλυψη και το μνημείο.