Τασούλα Χατζητοφή: «Η Κυνηγός Εικόνων»

Η αυτοβιογραφία μιας γυναίκας που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της για να επιστραφούν στην Κύπρο θρησκευτικά κειμήλια μεγάλης αξίας, παρουσιάστηκε  στη Θεσσαλονίκη

 

Η αυτοβιογραφία της γυναίκας που πέτυχε την επιστροφή κυπριακών θρησκευτικών κειμήλιών με κίνδυνο της ζωής της πίσω στη γενέτειρά της από τα χέρια των αρχαιοκάπηλων και εμπόρων τέχνης παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη.imagew

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βιβλίο «Η Κυνηγός Εικόνων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη εξιστορεί την συναρπαστική διαδρομή της Τασούλας Χατζητοφή μέσα στον υπόκοσμο της αρχαιοκαπηλίας αλλά και της ίδιας της ζωής της από την ηλικία των 14 ετών που με τη βία εγκατέλειψε την Αμμόχωστο λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Η δημοσιογράφος Μανιάνα Καλογεράκη βρέθηκε στον συντονισμό της παρουσίασης και εξήρε το έργο ζωής της κ. Χατζητοφή αλλά και το εξαιρετικό της βιβλίο. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηυθύναν ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης και η Χρυσή Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Στο βιβλίο η Τασούλα Χατζητοφή εξιστορεί πως βίωσε την συναναστροφή της με τον υπόκοσμο, τους αρχαιοκάπηλους, πως τους παγίδευσε με τη βοήθεια της αστυνομίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλα όσα η ίδια πέρασε εκείνο το διάστημα της επιχείρησης του Μονάχου και στην προσωπική της ζωή.  Ακολουθούν δύο ακόμη παρουσιάσεις του βιβλίου στην Κύπρο την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, στη Λευκωσία, στην Καστελιώτισσα και στην Πάφο τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου, στην Παλιά Ηλεκτρική. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 19.00.