Ο Ντονμέζ και οι …«ντολμάδες»

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

O Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ βρέθηκε   στα κατεχόμενα για να επιθεωρήσει ότι απέμεινε για  να λεηλατήσει  η Τουρκιά από την καθημαγμένη Κύπρο. Οπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Φ.Ντονμέζ   συνοδευόμενος απο τον ψευδοπρωθυπουργό των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ  και τον ψευδοϋπουργό «ενέργειας» των κατεχομένων Χασάν Τατσόι, επισκέφθηκαν την παράνομη γεώτρηση του Γιαβούζ ανοικτά της Καρπασίας, και το γεωτρύπανο Φατίχ ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Ακάμα.

Ανακοίνωσε μάλιστα πως περί τα τέλη  του μήνα Αυγούστου, θα στείλουν και τρίτο σκάφος, το  σεισμολογικό   Orus Reis  για γεωτρήσεις .

Καθόλου τυχαία η παράνομη επίσκεψη του Φατίχ Ντονμέζ,  τρεις  μόλις μέρες πριν την συνάντηση Αναστασιάδη –Ακιντζί στις 9 του Αυγούστου .

Ούτε και η επισκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ την Πέμπτη για να «γιορτάσουν » την 55ηεπέτειο των βομβαρδισμων της Τηλλυρίας από την Τουρκία στις 8 Αυγούστου του 1964 –δεν είναι τυχαία.Οι προκλήσεις και οι απειλές κλιμακώνονται.

Την ίδια ώρα ενορχηστρωμένη υπήρξε η προπαγάνδα των τούρκων και των τ/κ πολιτικών για τα «δικαιώματα» τους  απο τους υδρογονανθρακες.

 

Επικαλέστηκε την κατάληψη της Κύπρου από τους οθωμανούς

Ο θρασύτατος Φατίχ, μίλησε την Τρίτη το απόγευμα σε εκδήλωση στο κατεχόμενο Δίκωμο, στην οποία συμμετείχε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα και ο ψευτο  υπουργός ενέργειας των κατεχομένων.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Φ. Ντονμέζ αναφέρθηκε στις επαφές που είχε   με την τ/κ ηγεσία αλλά και στην σημασία που έχει η Κύπρος για την Τουρκία, λέγοντας και τα πιο κάτω παρανοϊκά: «Εμείς δεν γνωρίσαμε όσους ζουν στην Κύπρο μόνο το 1974, η συγγένεια και το δίκαιο , τα νομικά δικαιώματα μας πάνε μέχρι το 1571.»

Δηλαδή από την κατάληψη της Κύπρου από τους Οθωμανούς.

Απευθυνόμενος δε προς τους τ/κ είπε:« Όταν εσείς λυπάστε, κι εμείς λυπόμαστε, όταν εσείς χαίρεστε κι εμείς χαιρόμαστε. Μας ενώνει η λύπη, η περηφάνεια, το μέλλον. Ήμασταν δίπλα σας μέχρι σήμερα, μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και από δω και πέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά σας, το δίκαιό σας και τα συμφέροντά σας, μέχρι τέλους».

Αναφέρθηκε στις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μόνος άρχοντας στο νησί. Η ανατολική Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε εθνική υπόθεση όχι μόνο για την «τδβκ» – όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – αλλά για 80 εκ. πολίτες της Τουρκίας, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

«Η ειρήνη, ανέφερε-(δηλαδή η βάρβαρη τούρκικη εισβολή) – δεν ήρθε εύκολα και το να συντηρηθεί το κλίμα ειρήνης και ευμάρειας είναι εξίσου δύσκολο. Είπε ότι δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για να «κυριαρχήσει η ειρήνη σε αυτά τα χώματα από τους ομοεθνείς μας. Έχουμε ήρωες και μάρτυρες… Μακάρι αυτή η κοινωνία να μην ζήσει ξανά εκείνες τις μέρες και γι’ αυτό χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία για να εφαρμόσουμε το κοινό όραμα», σημείωσε.

»…Εμείς στην Τουρκική Δημοκρατία θα είμαστε και πάλι πίσω σας σε αυτό τον ιερό αγώνα των συγγενών και των ομοεθνών μας. Πιστεύω ότι πιστεύετε και σεις από καρδιάς στον ίδιο στόχο και μακάρι ο Αλλάχ να βοηθήσει να μην χαλάσει την ενότητα και την ομοψυχία μας», είπε, ο Φ. Ντονμέζ.

 

Ο Ντονμέζ όπως και άλλοι τούρκοι αξωματούχοι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι , ονειρεύονται την παλινόρθωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.Βέβαια κανένας από την «καθωσπρέπει» ελίτ της Ε.Ε. δεν βγαίνει να αντιμιλήσει στα όσα παρανοϊκά και θρασύτατα αξιώνουν οι Τούρκοι, οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω αν πετύχουν στην Κύπρο θα ανοίξει η όρεξη τους και για την Βαλκανική χερσόνησο και για άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

 

Εξοργίζει η υποταγή και ο εθισμός

Οταν ένας Ελληνοκύπριος με στοιχειώδη αισθήματα φιλοπατρίας ακούει τέτοιες θρασύτατες απειλές, θα ανέμενε κανείς μια θυελλώδη αντίδραση.Ενα μεγάλο θυμό ή κάποιες τέλος πάντων ενέργειες που θα αποδυναμώνουν την οικονομική ενίσχυση  της Τουρκίας στα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη. Μηδέ θυμός μηδέ αντίδραση.

Φαίνεται πως εδώ και μερικά χρόνια μια μικρή ή μεγάλη μερίδα του λαού μας, είτε έπεσε σε πολιτικό λήθαργο ή μας «ψεκάζουν» ή κάτι άλλο πιο υποχθόνιο υπάρχει με τη χειραγώγηση της βούλησης των πολιτών.Οι μέθοδοι τύπου mind control (έλεγχος  της σκέψης) και η πλύση εγκεφάλου, είναι πολύ γνωστά «εργαλεία» στην σύγχρονη τεχνολογία και στους τρόπους διείσδυσης και επηρεασμού της σκέψης.

Δεν αποκλείεται αυτός ο μαζικός ωχαδελφισμός   και το κακόηχο ρεφρέν «ας τους δώσουμε ότι θέλουν γιατί και εμείς κάναμε πολλά κακά» (που εξισώνουν την παράνομη εισβολή -κατοχή με ενέργειες ποινικών αδικημάτων του παρελθόντος ), να εχουν τη ρίζα τους στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού των Κυπρίων από το μείζον εθνικό θέμα και μετατροπής τους σε κοιλιόδουλα και υπερκαταναλωτικά όντα.

Οι τόσες πολλές Μ.Κ.Ο.που φυτρώνουν σαν μανιτάρια και χρηματοδοτούνται ο Θεός οίδε από ποιούς ξένους κύκλους, έχουν τη δική τους συνδρομή στον πολιτικό αποπροσανατολισμό και τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης .Οι «σπόροι» της λήθης και συνθηκολόγησης που σπέρνουν είναι οι πικροί  καρποί ενός ζωφερού αύριο για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Ανήμερα   της 45ηςεπετείου της τούρκικης εισβολής στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου,δεκάδες Ε/κ οδηγοί αυτοκινήτων περίμεναν τον έλεγχο των ταυτοτήτων τους από τις αρχές του παράνομου καθεστώτος  για να περάσουν στα κατεχόμενα για ψώνια, τουρισμό τζόγο ή ότι άλλο ήθελε προκύψει .

Επειδή πολλοί από εμάς (που φαίνεται δεν επηρεάστηκαν απο το «ψέκασμα») αρνούμαστε να δώσουμε έστω και ένα σεντ για την ενίσχυση του Αττίλα στην Κύπρο, προφανώς να μην  γνωρίζουμε σε ποιά έκταση επηρεάζει αυτή η συνάφεια με την παρανομία και πόσο επιζήμιος είναι ο εθισμός με την κατοχή.

 

Τα «παραγεμισμένα μυαλά»

Η τούρκικη λέξη dolma (ντολμάς ) προέρχεται από το ρήμα doldurmak που σημαίνει γεμίζω όπως και η λέξη sarma, sarmak που σημαίνει τυλίγω.Τα νηστίσιμα παραγεμιστά λέγονται yalanci (γιαλαντζί) δηλαδή «ψεύτικα» στην τουρκική,  επειδή δεν περιέχουν κρέας.

Τώρα με την μαύρη επέτειο της δεύτερης εισβολής στις 15 Αυγούστου όπου τα τουρκικα βομβαρδιστικά αφάνιζαν και σκότωναν τον άμαχο πληθυσμό και τα τούρκικα τανκς προέλαυναν για να καταλάβουν την Αμμόχωστο, την Μόρφου και άλλες περιοχές , πάλιν θα δούμε τους Ε/κ «ντολμάδες », τα κουφιοκέφαλα «σαρμαδάκια» και τα «γιαλαντζί» να περιμένουν στα οδοφράγματα για  φθηνά ψώνια και συναγελάσματα με όσους κατακρατουν παράνομα τα σπίτια και τις περιουσιες συμπατριωτών τους Ε/κ.

Και ο «ντολμάς»* θα κομπάζει πόσο φθηνή είναι η βενζίνη, τα τσιγάρα, οι ντομάτες και τα χαλούμια στα κατεχόμενα.Και πως αυτός δεν είναι ο  βλάκας που θα κάθεται να  τον «κλέφτει η Κυπριακή κυβέρνηση με τόσους φόρους» και ΦΠΑ.Προφανώς δεν του έμαθαν ή δεν θέλει να ξέρει,  πως  ο ΦΠΑ είναι φόρος που εισπράττει από τα νόμιμα κράτη μέλη της η Ε.Ε. και πως ενα παράνομο κράτος υποτελές στην Τουρκία όπως είναι το ψευδοκράτος  δεν έχει φόρους ή αν έχει τους επιβάλλει ο «μεγάλος σουλτάνος»  απο το σαράι του στην Αγκυρα.

Από τις  αγορές και τα ψώνια που κάνουν οι Ε/κ «ντολμάδες», από τα τσιφτετέλια και τους χορούς της κοιλιάς στα κέντρα διασκέδασης των τούρκων εποίκων,  ο μόνος κερδισμένος είναι  η Τουρκία και όχι οι παραμελημένοι τ/κ όπως διατείνονται όλοι αυτοί που θέλουν λύση τώρα και με όποιο τίμημα.

Αδικα άραγε να πήγε χαμένο τόσο αίμα και τόσος θρήνος από τα εγκλήματα του τούρκου εισβολέα;

Αδικα θυσιάστηκαν τόσα αμούστακα παιδιά για να μην περάσει ο κατακτητής;

Αδικα περιμένουν τόσες μανάδες και αδελφές τα λείψανα των αγαπημένων τους που είναι θαμμένα σε μαζικούς τάφους και οι Τούρκοι αρνούνται να αποκαλύψουν ;

Ποιός ξέρει, αν  εκεί που τρωγοπίνουν οι «ντολμάδες»  στα στέκια των κατακτητών και στα βιλαέτια της παρανομίας , δεν βρίσκονται πάρα δίπλα ομαδικοί τάφοι -πεσόντων αγωνιστών,παιδιών και αμάχων- που κρατούν το σκοινί της καμπάνας για να σημάνουν τη δική τους Ανάσταση και δικαίωση;

Αν δεν ξυπνήσουμε έγκαιρα όλοι και καταστρέψουμε τους «σπόρους» της λήθης που εργολαβικά σπέρνουν οι διαφοροι χρηματοδοτούντες και χρηματοδοτούμενοι , θα κλάψουμε πάνω στα ερείπια μιας χαμένης πατρίδας

 

**

*Ντολμάς στην ελληνική αργκό είναι αυτός που κάνει μαγκιές αλλά πάντα τρώει ξύλο.