Kαι το Αποχετευτικό Λευκωσίας στο μικροσκόπιο των ερευνών

Για διερεύνηση θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και άλλων θεμάτων όπως το αποχετευτικό στη Λευκωσία αλλά και σε άλλες περιοχές έκανε λόγο χθες  ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που κάνουν λόγο για άνοιγμα και άλλων φάκελων που αφορούν Συμβούλια Αποχετεύσεων πέραν του γνωστού θέματος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ), ο κ. Χάσικος είπε ότι «δεν είναι θέμα ‘φακέλου’» και πως «αυτή η Κυβέρνηση ανέλαβε να ελέγξει όλα όσα έχουν σχέση με θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και άλλα θέματα όπως το αποχετευτικό»ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Σ.ΧΑΣΙΚΟΣ –  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.

«Και αυτό» συνέχισε «δεν σημαίνει ότι πρόκειται περί εκστρατείας διερεύνησης. Ο έλεγχος υπάρχει, γίνεται ήδη, και πρόκειται, κυρίως, περί αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Γίνεται καθηκόντως έλεγχος και για τη Λευκωσία αλλά και για άλλες πόλεις».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση μέσα από όλες αυτές τις έρευνες, ο κ. Χάσικος είπε ότι «η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη έχει ξεχωρίσει από όλες τις άλλες Κυβερνήσεις – δεν θα ήταν υπερβολή να πω από γενέσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας – για το γεγονός ότι τα πάντα διερευνώνται».

«Αυτό ήταν και προεκλογική μας δέσμευση. Γιατί, ακριβώς, μια από τις παραμέτρους που οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση του τόπου ήταν και η έλλειψη ελέγχου, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Άρα, τιμούμε αυτά που είχαμε πει και προεκλογικά» συμπλήρωσε.

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τις εκποιήσεις και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι η τάση της πλειοψηφίας των κομμάτων στη Βουλή είναι να απορρίψουν την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για άρση του αδιεξόδου, δεδομένου ότι και η Τρόικα είπε ότι δεν θα έρθει στην Κύπρο για την επόμενη αξιολόγηση εξαιτίας αυτής της εκκρεμότητας, ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε το Νόμο που ψήφισε η Βουλή, ακριβώς διότι η χώρα μας έχει κάποιες δεσμεύσεις – υπέγραψε συμφωνίες – με το δανειστή, την Τρόικα» και πρόσθεσε πως «μέσα σε ένα μήνα θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα, διότι πολύ σύντομα θα έχουν φθάσει ενώπιον της Βουλής και τα υπόλοιπα Νομοσχέδια».