Παρουσιάστηκε η συλλογή ποιημάτων του Βάσου Λυσσαρίδη με τίτλο «Δηλώνω Παρών»


Η συλλογή ποιημάτων του Βάσου Λυσσαρίδη, “Δηλώνω Παρών”, παρουσιάστηκε την Δευτέρα 20 Μαΐου,  στο Ίδρυμα Λυσσαρίδη, στις 7.30 το βράδυ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.imagew-1.aspx

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ο Δρ Γιώργος Χριστοδούλου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση με εισαγωγική ομιλία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ο ελληνισμός της δομής του λόγου του Βάσου Λυσσαρίδη μεταπλάθεται σε υψηλή πολιτική, εμβαθύνει ως φιλοσοφία, αλλά κυρίως, εκφέρεται ως ποίηση”.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Βασιλειάδου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο Δρ Πέτρος Παπαπολυβίου, Επίκουρος καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην ομιλία του στην εκδήλωση, έκανε συνθετική ανάλυση των ποιημάτων του Βάσου Λυσσαρίδη κατά χρονολογική σειρά.

Η επιμελήτρια της έκδοσης Μάρω Αδαμίδου, αναφέρθηκε  στη συνεργασία της με τον Βάσο Λυσσαρίδη, την επιλογή και την θεματική κατάταξη των ποιημάτων του. Ο ποιητής, τόνισε, διακατέχεται από ενθουσιασμό και καλλιτεχνική έπαρση για τα τεκταινόμενα γύρω μας. Εκφράζεται ποικιλόμορφα μέσω των ηρωικών μορφών του παρελθόντος, της μυθολογίας και της πλούσιας φαντασίας του.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων του Βάσου Λυσσαρίδη από τους ηθοποιούς, Νίκο Χαραλάμπους, Μαρία Μίχα, Νεόφυτο Νεοφύτου, Ελεάνα Χαραλάμπους και Στέλλα Ανδρέου. Ο Πάμπος Σακκάς τραγούδησε μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Έλενα Περικλέους.

Τέλος ο Β. Λυσσαρίδης αφού ευχαρίστησε όλους απάγγειλε ένα ποίημά του με τίτλο “Ο Πενταδάκτυλος¨.

Η όλη εκδήλωση ήταν αφιερωμένη  στην μνήμη της πολυαγαπημένης συζύγου του Β. Λυσσαρίδη, Βαρβάρας.