Η κοινότητα Μιτσερού τίμησε τα θύματα του καθ’ ομολογίαν κατα συρροήν δολοφόνου


Με μια σεμνή τελετή, λίγα λουλούδια, κεριά και μονόλεπτη σιγή η κοινότητα Μιτσερού τίμησε απόψε τη μνήμη των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, ζητώντας συγγνώμη από τα αθώα θύματα και τις οικογένειες τους εκ μέρους όλης της Κύπρου.imagew-1.aspx

Η τελετή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 18.00 στο χώρο του μεταλλείου, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες σοροί των θυμάτων του 35χρονου ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς. Παρόντες στην τελετή ήταν εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, οργανώσεις και μετανάστες.

Λεωφορείο που μετέφερε τους μετανάστες, γυναίκες στην πλειονότητα τους, στον χώρο του μεταλλείου, έκανε στάση στην κόκκινη λίμνη, την ώρα που γινόταν αυτοψία στη σορό που ανασύρθηκε νωρίτερα την Κυριακή από τη λίμνη. Με προσευχή και μερικά λουλούδια τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων και στην κόκκινη λίμνη.

Στον χώρο του μεταλλείου, η Κοινοτική Σύμβουλος Μιτσερού Τούλλα Χαραλάμπους είπε πως οι δολοφονίες των αθώων γυναικών και κοριτσιών, που βγήκαν στην επιφάνεια προκαλούν σε όλους απέραντη θλίψη και αγανάκτηση.

Πρόσθεσε πως ειδικά η κοινότητα Μιτσερού που βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών, συγκλονίστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι στο χωριό τους, με τη μεγάλη ιστορία των μεταλλείων, δίπλα στα σπίτια και τις γειτονιές, διαδραματίζονταν τα αποτρόπαια γεγονότα. Γι’ αυτό, συνέχισε, σύσσωμη η κοινότητα Μιτσερού ένιωσε την ανάγκη να διοργανώσει την εκδήλωση και με ένα λουλούδι, ένα κερί και μια συγνώμη, ανθρώπινα να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιτσερού Ανδρεάς Κυριάκου ανέφερε πως τα λόγια περιττεύουν στην έκφραση του σεβασμού προς τα αθώα θύματα. Πρόσθεσε πως η εκδήλωση με ένα κερί, ένα λουλούδι και μια συγνώμη προέρχεται από όλη την Κύπρο προς τις οικογένειες των αθώων γυναικών και των μικρών κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους.

Διευκρίνισε πως η κοινότητα επέλεξε η εκδήλωση να γίνει στο χώρο του Μεταλλείου Κοκκινογιάς όπου εντοπίστηκαν τα πρώτα πτώματα, που κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του πρόσφερε ζωή σε αρκετές οικογένειες της Κύπρου.

Ανέφερε πως τα γεγονότα που εκτυλίσσονται και στο γειτονικό μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας αμαυρώνουν τον χώρο και πρόσθεσε πως με την τελετή θέλουν να στείλουν το αντίθετο μήνυμα από ότι εξάγεται από τα γεγονότα.